Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Kaskadér pri Starej Ľubovni unikal pred políciou, havaroval
Zdielať na

Kaskadér pri Starej Ľubovni unikal pred políciou, havaroval

STARA ĽUBOVŇA / Prešovčan na ceste pred Starou Ľubovňou riskantnou jazdou ohrozoval ostatných vodičov, ktorí to nahlásili na políciu. Vodič chcel hliadke ujsť. Pod vplyvom alkoholu sa mu to ale nepodarilo a narazil do zvodidiel.

Polícia dostala telefonát o tom, že po ceste sa pohybuje vodič, ktorý sa správa veľmi podozrivo.

"Na linku 158 bolo občanom oznámené, že vodič na osobnom motorovom vozidle značky  Hyundai svojou bezohľadnou jazdou ohrozuje bezpečnosť a premávku na ceste," potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Okamžite boli informované všetky policajné hliadky v okolí Starej Ľubovne. Šesťdesiatnik sa ale rozhodol zariskovať a pred policajtmi utekal až 160 kilometrovou rýchlosťou.

Jeho auto ale ostalo napichnuté na zvodidlách, iba pár centimetrov od betónového múra.

Kým neprišla záchranka, vodiča ratovali policajti a hasiči. "Naši záchranári ošetrili muža, ktorý sa zranil pri nehode. Mal poranený krk a utrpel otras mozgu," informovala hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová.

Tri promile

Mužove podozrivé správanie sa v aute na ceste už má vysvetlenie. Zo strany na stranu, tak ako to opísal svedok, jazdil preto, lebo bol opitý. Fúkal až v nemocnici a aj keď to bolo istý čas po nehode, išlo o dosť zarážajúcu hodnotu. "Bola mu nameraná hodnota takmer tri promile," informovala Migaľová.

Prešovčan leží v nemocnici a po úplnom vytriezvení bude mať čo vysvetľovať najskôr policajtom a potom aj sudcovi.

Pozrite si reportáž z miesta nehody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy