Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Autobusár (58) bratislavskej MHD jazdil opitý, hrozí mu basa
Zdielať na

Autobusár (58) bratislavskej MHD jazdil opitý, hrozí mu basa

BRATISLAVA / Cestujúci bratislavskej Mestskej hromadnej dopravy mali poriadne šťastie, že sa im nič nestalo. Viezol ich vodič, ktorý nafúkal takmer 1,5 promile. Hrozí mu väzenie

Vodiča linky číslo 87 skontrolovali o pol deviatej večer pracovníci dopravného podniku. Išlo o náhodnú kontrolu na prítomnosť alkoholu, ktorú robia denne. Keď zistili, že je opitý, okamžite zavolali policajtov.

Dvakrát fúkal

Podľa polície mu namerali hodnotu 0,61 miligramu na liter, opakovane 0,71 miligramu na liter. Pri prvej skúške to je 1,27 promile, pri druhej 1,48.

Vodiča okamžite zadržali a odviezli ho na policajné oddelenie. Podľa informácií TV JOJ nastúpil vodič do služby krátko po druhej hodine poobede. Do večera stihol absolvovať 8 jázd. Jedna trvá pol hodinu a prechádza cez celé mesto.

Okamžitá výpoveď

"Päťdesiatosemročnému vodičovi Vladimírovi B. z Bratislavy vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedol hovorca polície Michal Szeiff.

Vladimír pracoval 23 rokov bez porušenia pracovnej disciplíny v dopravnom podniku. Do dôchodku mu zostávali štyri roky. Trest ho neminie.

"Dopravný podnik Bratislava vyjadruje pohoršenie nad konaním vodiča, ide o závažné porušenie pracovnej disciplíny s okamžitým ukončením pracovného pomeru zamestnanca," uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová. Vodičovi okrem výpovede hrozí aj päť rokov za mrežami.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy