Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Autobusár (46) viezol z futbalu 25 ľudí, nafúkal 2,4 promile
Zdielať na

Autobusár (46) viezol z futbalu 25 ľudí, nafúkal 2,4 promile

HÁJ/TURANY / Ľubomír (46) si po víkende musí hľadať novú prácu. Profesionálny vodič z Turian (okr. Martin) si totiž za volant autobusu sadol opitý a to aj napriek tomu, že z futbalového zápasu v Háji viezol 25 ľudí. Nafúkal takmer 2,5 promile.

Futbalisti sa z výhry netešili dlho

"Pri kontrole vodič z Turian nafúkal 2,4 promile," uviedla krajská policajná hovorkyňa zo Žiliny Janka Balogová. "Je to pre mňa veľkým prekvapením, že si toto dovolil," hovorí majiteľ autobusovej dopravy.

Policajti zastavili vodiča autobusu v obci Diviaky. V autobuse pritom viezol až 25 ľudí. Futbalisti sa tak z výhry 3:1 dlho netešili. Ľubomír zrejme pil priamo na štadióne, kým hrali zápas. "Nič sa nestalo ale nemal to spraviť," tvrdí prezident futbalového klubu z Turian Viliam Kapusta.

Nikto si nič nevšimol

Nikto z hráčov si vraj nevšimol, že vodič sadá za volant opitý. Keď však Ľubomíra policajti po pár kilometroch jazdy zadržali, futbalisti museli čakať na náhradný autobus. 

46-ročný Ľubomír príde o prácu. "Takýto nezodpovedný človek viac nemôže jazdiť," hovorí majiteľ dopravy Miroslav Sobek. "Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu až 5-ročné väzenie," dodala Janka Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy