Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Havária na D1. Rodičia viezli v aute šesť detí
Zdielať na
Krimi

Havária na D1. Rodičia viezli v aute šesť detí

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Mnohopočetná rodina z Bratislavy vyrazila za starými rodičmi do Žiliny. Ich cesta sa skončila vážnou dopravnou nehodou. Matka za volantom pochybila a vozidlo, v ktorom viezla aj šesť svojich detí, sa na diaľnici prevrátilo. Pritom len chvíľu predtým vystriedala za volantom svojho unaveného manžela.

Situácia bola na 108 kilometri diaľnice D1 vážna. V havarovanom vozidle sa viezli rodičia a ich šesť malých detí. "Tridsaťšesťročná vodička z Bratislavy na vozidle Nissan sa plne nevenovala vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho prešla do ľavého jazdného pruhu, tam prudko strhla riadenie, vozidlo sa stalo neovládateľné a dostalo sa do šmyku," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

Detské hračky

Auto zrovnalo so zemou 50 metrov zvodidiel. Nasledoval naraz do veľkej tabule. Vozidlo sa prevrátilo a po boku sa šúchalo ešte niekoľko metrov.  Navôkol sa z neho rozsypali detské hračky.

Bolo obrovským šťastím, že rodičia svojich šesť detí vo vozidle pripútali. Na mieste zasahovali tri sanitky.  Najmladšie z deti, ktoré sa viezli v aute, boli iba polročné dvojičky. Vedľa nich sedeli súrodenci vo veku od troch do desiatich rokov.

Žalúdočné problémy

Všetky deti utrpeli šok a spolu s matkou ich sanitkami odviezli na pozorovanie do trenčianskej nemocnice. Akoby zázrakom vyviazli bez vážnejších poranení.

Nehode predchádzali žalúdočné problémy jednej z dcér. Keď začala zvracať, matka za volantom sa k nej otočila a stratila kontrolu nad riadením. Jej chyba si vyžiadala iba materiálne škody. "Na vozidle Nissan vznikla asi trojtisícová škoda," dodáva Antalová.

Na mieste bol redaktor Ľubomír Trautenberger:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy