Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Motorkár sa chcel vytiahnúť pred Viktóriou (†21), zomrela
Zdielať na

Motorkár sa chcel vytiahnúť pred Viktóriou (†21), zomrela

GABČÍKOVO / Víkendové stretnutie motorkárov v Gabčíkove poznačila tragická nehoda. Dvadsaťtriročný občan Maďarska napriek upozorňovaniu organizátora sadol na motorku pod vplyvom alkoholu. Jeho 21-ročná spolujazdkyňa na to doplatila životom.

Chceli sa pripojiť k ostatným účastníkom spanilej jazdy. Róbert nezvládol pravotočivú zákrutu. Na motorke za ním sedela len 21-ročná Viki. Stretli sa zraze motorkárov v Gabčíkove. Obaja boli z Maďarska. Slovo dalo slovo a Viki sadla na motorku k Róbertovi, ktorý jej ponúkol, že ju prevezie.

"Vodič prešiel do protismeru, zišiel mimo cestu a spadol do zavlažovacieho kanála," opisuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová. "Keď sme prišli na miesto, obidvaja postihnutí boli v asistencii lekárov. Naša činnosť spočívala vo vytiahnutí motocykla z odvodňovacieho kanála," opisuje Vojtech Nagy z HaZZ Dunajská Streda.

Alkohol v krvi

Na vine nebolo počasie, to bolo priam ideálne, motorkárske. Róbert sadol na motorku s alkoholom v krvi. "Policajti dychovou skúškou namerali vodičovi motocykla v prepočte 1,48 promile alkoholu," tvrdí Kredatusová.

"Žena utrpela po páde viaceré vážne život ohrozujúce poranenia a v bezvedomí bola prevezená po ošetrení do nemocnice v Dunajskej Strede," tvrdí hovorca operačného strediska Boris Chmel. Viktória, pred ktorou sa zrejme pripitý Róbert chcel na motorke predviesť, zraneniam v nemocnici podľahla.

Na mieste nehody bola redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy