Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Stretli sa motorkárske gangy, zomrelo 9 ľudí
Zdielať na

Stretli sa motorkárske gangy, zomrelo 9 ľudí

TEXAS / Deväť mŕtvych a takmer dve desiatky zranených si vyžiadala nedeľná prestrelka v areáli nákupného centra v texaskom meste Waco. Podľa polície sa v miestnej reštaurácií stretli asi dve stovky členov niekoľkých súperiacich motorkárskych gangov. Hádky a pestné súboje postupne prerástli v bitky s použitím reťazí, nožov a nakoniec aj strelných zbraní.

Prestrelka prepukla krátko popoludní miestneho času v bare Twin Peaks Sports Bar and Grill a potom sa presunula na priľahlé parkovisko pri nákupnom stredisku Central Texas Market Place, uviedla polícia. Osem ľudí zomrelo na mieste a jedna ďalšia osoba neskôr v nemocnici. Celkom 18 osôb utrpelo zranenia.

V bare v meste Waco neďaleko Dallasu sa stretli členovia až piatich gangov pre stretnutie o vymedzení územia a vplyvu. Polícia o ich stretnutí vedela a monitorovala ich.

Ukrytí v mraziacom boxe

Podľa predbežných výsledkov vyšetrovania prvotný konflikt začal na toalete a postupne sa presunul do reštaurácie aj na parkovisko pred ňou. Vo chvíli, kedy sa začalo strieľať, zasiahla aj polícia. Tá celkom pozatýkala stovku ľudí a zabavila viac než sto zbraní, uviedla miestna televízna stanice KWTX.

Pri incidente nebol podľa úradov zranený žiadny náhodný účastník ani policajt. Zamestnanci reštaurácie a ďalší hostia sa po počutí streľby ukryli v chladiacom boxe a náhodní chodci utiekli z miesta prestrelky preč.

Neidentifikovateľné gangy

"Je to zrejme jedno z najhroznejších miest činu, aké som za 34 rokov v službe videl," povedal policajný hovorca Patrick Swanton. Vo vnútri reštaurácie podľa neho ležalo obrovské množstvo použitej munície a zbraní a mŕtve telá v kalužiach krvi. Prestrelka by vraj mala viac obetí, ak by do nej polícia nezasiahla. "Som prekvapený, že neboli zabití ani zranení žiadni nevinní civilisti," dodal.

Polícia gangy neidentifikovala, mnohí z motorkárov ale mali na sebe podľa fotografií vesty s nápismi Bandidos alebo Cossacks.

Pozrite si video z miesta nepokojov:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy