Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Podgurážení rodičia viezli v aute tri deti, havarovali
Zdielať na
Krimi

Podgurážení rodičia viezli v aute tri deti, havarovali

KLADNO / Pri nehode osobného auta v českej obci Lužná pri Kladne sa zranilo päť ľudí, z toho tri deti. Na miesto okamžite vyrazil aj vrtuľník. Najťažšie je zranené päťročné dieťa. Za volantom sedela matka detí, ktorá priznala, že pred jazdou pila alkohol. Triezvy nebol ani otec detí.

Vodička podľa policajtov nezvládla na mokrej ceste riadenie. Zranilo sa všetkých päť pasažierov. "Po príchode policajtov na miesto bola situácia neprehľadná. So ženou cestoval jej 51 ročná manžel a tri neplnoleté deti, vo veku päť, deväť a štrnásť rokov,"potvrdila hovorkyňa českej polície Štěpánka Zatloukalová.

Najťažšie zranenia má najmenšie dieťa, ktoré si poranilo hlavu a do nemocnice ho transportoval vrtuľník. Druhý vrtuľník previezol do nemocnice matku detí, ktorá mala podľa záchranárov zlomenú nohu a podozrenie na zlomeninu panvy.

"Muž a deti boli po ošetrení ľahších poranení pozemnou cestou prepravení do nemocnice v Rakovníku a Kladne na oddelenie chirurgie," informovala hovorkyňa záchranárov Petra Effenbergerová. 

Nezodpovední rodičia

Obaja rodičia boli pod vplyvom alkoholu. "Nameraná hodnota bola u muža 1,36 promile alkoholu v dychu. U ženy dychová skúška nemohla byť vykonaná. Bolo ale zjavné, že pred jazdou požila alkoholické nápoje, k čomu sa aj policajtom priznala," vyhlásila Zatloukalová.

Nehoda sa stala 1,5 kilometra od miesta, kde rodina býva. Pre nezodpovednosť rodičom hrozí množstvo problémov.

"O tom, že rodičia boli tak nezodpovední, že aj pod vplyvom alkoholu vzali do auta svoje tri neplnoleté deti, sme informovali sociálneho pracovníka," dodala policajná hovorkyňa. 

Pozrite si reportáž reportéra FTV Prima Mateja Rychlého:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy