Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Matematik, ktorý obťažoval chlapcov, dostal podmienku a musí sa liečiť
Zdielať na
Krimi

Matematik, ktorý obťažoval chlapcov, dostal podmienku a musí sa liečiť

BRATISLAVA / V Justičnom paláci v Bratislave rozhodovali v prípade známeho matematika, ktorý mal podľa polície zneužiť viacerých chlapcov. Na pojednávanie neprišiel.

Krajský súd v Bratislave rozhodol o odvolaní v kauze matematika Milana Maxiana. Muž čelil obžalobe pre sexuálne zneužívanie a ohrozovanie mravnej výchovy mládeže.

Bývalý pedagóg mal podľa prokurátora v minimálne piatich prípadoch zneužívať troch chlapcov. Svoju vinu priznal a konanie oľutoval. Súd mu preto vymeral päťročnú podmienku.

Matematik ale cítil krivdu. "Hovorili, že on bol u mňa, že som ho vyzliekol. Moja rodina bola z toho hotová. A pritom to nebola pravda," tvrdil bývalý učiteľ.

Prokurátor i rodičia zneužitých chlapcov chceli pre Maxiana vyšší trest. Obhajoba s tým nesúhlasila a poukazovala na zlý zdravotný stav matematika.

Mierny rozsudok

Odvolací súd napokon vytkol predošlému verdiktu, že bol príliš mierny.

"Obžalovaného odsúdil k trestu odňatia slobody v úhrnnom treste dva roky v ústave s minimálnou ochranou," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Súčasťou trestu je i ochranné ambulantné sexuologické liečenie.

Obhajobe sa verdikt nepozdáva. "Budeme zvažovať mimoriadny opravný prostriedok a pravdepodobne podáme žiadosť o odpustenie trestu," uviedol Milanov obhajca Gabriel Almáši.

Dôchodca Milan Maxian pozná verdikt súdu, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy