Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Staršia vodička zaspala za volantom, prebrala sa v potoku
Zdielať na

Staršia vodička zaspala za volantom, prebrala sa v potoku

DONOVALY / Pod Starými horami pri Banskej Bystrici skončilo v potoku auto. Šesťdesiatšesťročná žena sa vracala od chorej kamarátky, keď ju za volantom premohla únava. Prebrala až vtedy, keď sa auto zrútilo dolu zrázom pomedzi stromy do potoka.

Žena za volantom zaspala. Prebrala sa, až keď pred sebou zbadala potok. Bola v takom šoku, že už nedokázala stúpiť na brzdu. Auto skončilo priamo vo vode.

"Bolo to tak päť sekúnd. Prebrala som sa a videla som ako idem pomedzi stromy. Išla som dosť rýchlo," opisuje vodička.

Cestovala z Ružomberka, kde bola navštíviť chorú kamarátku v nemocnici. Zrazu pocítila únavu a tak hľadala miesto, kde by zastavila. "Som si hovorila, že tu zastavím," spomína. Únava ju ale premohla.

Monotónne šoférovanie

"Pri dlhodobom monotónnom šoférovaní vlastne dochádza k únave. Telo sa vypumpuje, vyčerpá všetky svoje možnosti až pokiaľ sa v podstate nevypne. Tým dochádza k mikrospánku toho vodiča a dôjde k dopravnej nehode," ozrejmuje Tomáš Mydlo zo záchrannej zdravotnej služby.

Ženu s ľahkými poraneniami previezli do nemocnice.

Pri dlhej ceste sú podľa záchranárov dôležité prestávky. Keď človek pociťuje veľkú únavu, treba zastaviť okamžite. Len desaťminútový spánok je dostatočný na načerpanie nových síl.

Ženu vyčerpalo šoférovanie, zaspala za volantom, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy