Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kuriózna nehoda na R1: Kamión narazil do cestárskeho vozíka
Zdielať na

Kuriózna nehoda na R1: Kamión narazil do cestárskeho vozíka

BANSKÁ BYSTRICA / Na R1 medzi Banskou Bystricou a Sliačom sa stala kuriózna dopravná nehoda. Do odstaveného cestárskeho vozíka, ktorý označoval pokazený autobus na ceste, narazil kamión. Rútiaci sa kolos ohrozil aj mužov pracujúcich na ceste.

Cestári, ktorí pracovali na R1, videli rútiaci sa kamión pár metrov pred sebou. Stihli ujsť z cesty ešte skôr ako zdemoloval ich vozík. Kamión vážne poškodil aj cestárske výstražné dosky.

"Vodič dostatočne nevenoval pozornosť vedeniu vozidla," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Cestári miesto na R1 pri Sliači označili pre pokazený autobus. Blokovaný bol celý pravý pruh. Štyridsaťtriročný vodič kamiónu si prekážku na ceste vôbec nevšimol. Cestársky vozík po silnom náraze celý prehlo.

Mastná pokuta

Kamionistu pri nehode zranilo rozbité sklo, ošetrili ho záchranár. Vážne zranenia ale nemal. "Nebol potrebný prevoz do nemocnice," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Nepozorná jazda vyjde vodiča poriadne draho. Na mieste dostal pokutu 650 eur. Polícia škody predbežne vyčíslila na 25 tisíc eur.

Zbúral cestárom auto

Na R1 sa podobná nehoda stala aj pred dvomi mesiacmi. Vtedy zdemoloval cestárske vozidlo 54 ročný vodič na dacii, ktorý podľa polície za volantom zaspal. V odstavenom cestárskom vozidle nikto nesedel, zamestnanci pred rútiacim sa autom stihli uskočiť do trávy. Škody vtedy presiahli 45 tisíc eur.

Pozrite si reportáž z kurióznej nehody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy