Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vodič zdemoloval zábradlie a vrazil do prípojky, začal unikať plyn
Zdielať na

Vodič zdemoloval zábradlie a vrazil do prípojky, začal unikať plyn

PAPÍN/ZUBNÉ / Úsek medzi obcami Papín a Zubné na východe Slovenska nazývajú vodiči cesta "zabijak". V stredu dopoludnia tam auto vrazilo do plynovej prípojky, z ktorej začal unikať plyn. Miestni vravia, že ak by sa nehoda nestala, cestári by do večera na tento úsek neprišli.

Mladý vodič dostal šmyk, pri ktorom zdemoloval plot a vrazil rovno do plynovej prípojky. Privolaní plynári museli prípojku zabezpečiť, aby z nej látka neunikala.

"Nešiel som rýchlo, len cesta je neposypaná," hovorí vodič havarovaného vozidla.

Miestni tvrdia, že cestári tento úsek takmer vôbec neposýpajú. "Od Zubného je to zabijak. Vôbec sa tu o to nestarajú," ponosuje sa obyvateľ obce.

Nehoda v Humennom

Husté sneženie a šmykľavé cesty trápili v stredu aj vodičov v Humennom. Šmyk dostal aj 43-ročný vodič, ktorý chcel predbiehať, no zrazil sa s oprotiidúcim autom.

V druhom vozidle sedel vodič so spolujazdcom. Obaja skončili v nemocnici. "Utrpeli ťažké zranenia," dodala Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Polícia u 43-ročného vodiča vylúčila požitie alkoholu. Šofér podľa nej neprispôsobil rýchlosť podmienkam a stavu vozovky.

Škodu na oboch autách vyčíslili na takmer 5 000 eur. "Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," dodala Migaľová.

Nehoda sa stala aj v obci Zbudské Dlhé. Pri nej sa nikto nezranil.

Počasie spôsobovalo problémy vodičom na východe Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy