Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Manželka dvojnásobného vraha Szabóa vypovedala
Zdielať na

Manželka dvojnásobného vraha Szabóa vypovedala

DUNAJSKÁ STREDA / Zatiaľ čo si dvojnásobný vrah Štefan Szabó odpykáva doživotný trest vo väznici v Leopoldove, policajti z Dunajskej Stredy znova prehľadali jeho dom a vypočuli aj jeho manželku. Podľa exkluzívnych informácií TV JOJ z prostredia polície musela jeho žena Adriana vypovedať v súvislosti s vyšetrovaním bankovej lúpeže z 26. marca.

Policajti opäť navštívili dom dvojnásobného vraha Štefana Szabóa. Tentokrát hľadali veci súvisiace s bankovou lúpežou z marca tohto roka v Šamoríne.

Pobočku banky koncom marca prepadla žena v strednom veku so slovami "Daj všetky peniaze". Spanikárila a z banky utiekla bez lupu. Štíhla blondína sa maskovala slnečnými okuliarmi a bielou pletenou čapicou.

"Zhodila bundu a ešte niečo, čo mala na hlave. Určite ju tam musel niekto čakať, lebo zmizla," opisuje incident svedok prepadu.

Hľadali dôkazy

Indície priviedli vyšetrovateľov do domu dvojnásobného vraha neďaleko Dunajskej Stredy. Tentokrát dostala do rúk príkaz na "domovku" Szabóova manželka.

"Okresný súd Dunajská Streda vydal príkaz na domovú prehliadku v dome v Lesných Kračanoch," potvrdila hovorkyňa krajského súdu v Trnave Tatiana Zvolenská.

Policajti so súhlasom súdu hľadali oblečenie a iné dôkazy v súvislosti s bankovým prepadom v Šamoríne. Szabóva manželka musela prísť v tejto veci vypovedať na políciu. Štíhla blondína v strednom veku s médiami komunikovať nechcela.

DNA nezvestnej

Ženu na výsluch doviezol jej syn na svetlo modrej dodávke. Práve v nej policajti v lete v roku 2012 našli krvné stopy a DNA teraz už viac ako tri roky nezvestnej predavačky, ktorá u Szabóovcov až do posledného dňa pred záhadným zmiznutím pracovala.

Predtým dvojnásobnému vrahovi požičala postupne takmer 50 000 eur, ktoré získala z predaja bytu. Telo nezvestnej sa dodnes nenašlo, aj preto polícia vyšetrovanie tohto prípadu prerušila.

Dva prepady

V prípade prepadu banky v Šamoríne trnavská polícia eviduje za roky 2014 a 2015 len dve bankové lúpeže. Z prvého prepadu v Dunajskej Strede z 9. marca obvinili práve Štefana Szabóa, ktorý lúpil na úteku pred doživotným trestom.

Druhá lúpež, v ženskom amatérskom podaní, zostáva zatiaľ neobjasnená. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy