Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Policajta stíhajú pre pomoc opitému za volantom
Zdielať na
Krimi

Policajta stíhajú pre pomoc opitému za volantom

VRANOV NAD TOPĽOU / Slovenskú policajnú celu okúsil mladý Francúz. Muž prišiel na východné Slovensko na svadbu. Šoféroval ale opitý a navyše na červenú. Mladému cudzincovi sa snažil pomôcť policajný funkcionár, ktorý má na krku obvinenie. Napriek vážnym podozreniam je stále policajtom, dokonca zástupcom riaditeľa.

Francúza zastavila policajná hliadka, keď nerešpektoval červenú na semafóre. "Pri dychovej skúške nafúkal viac ako 1,5 promile. Na miesto do zadržali," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová. 

Následne ho odviezli k lekárovi do vranovskej nemocnice. Lekárka, ktorá mala službu, dala na väzbu súhlas. Mladík mal putovať do cely.

Policajt v civile

Keď odchádzali, vstúpil policajný funkcionár v civile. Ten požiadal lekárku o neštandardnú službu.

"Podľa informácií vyšetrovateľa mal prísť za lekárkou a žiadať ju, aby zmenila stanovisko o zdravotnom stave opitého vodiča. Mal od nej chcieť, aby klamala o jeho schopnosti byť umiestnený v cele predbežného zadržania," ozrejmila hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Lekárka to odmietla.

Zneužil právomoci

Konaním policajta v civile sa okamžite začala zaoberať inšpekcia ministerstva vnútra. Muža zákona obvinili zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Obvinený je ale stále policajtom, dokonca zástupcom riaditeľa obvodného oddelenia v Hanušovciach nad Topľou.

Francúza medzičasom prepustili. Súd mu udelil zákaz šoférovať najbližších osemnásť mesiacov.

Za opitého Francúza sa prihováral policajt v civile. Obvinili ho, no stále je vo funkcii:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy