Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Letel som do zákruty a narazil do nich, opisuje vodič, ktorý vrazil do dvoch žien
Zdielať na
Krimi

Letel som do zákruty a narazil do nich, opisuje vodič, ktorý vrazil do dvoch žien

RATNOVCE / Vážna dopravná nehoda sa stala v obci Ratnovce pri Piešťanoch. Do dvoch žien, čakajúcich na autobus vrazilo osobné auto. Anna podľahla zraneniam priamo na mieste. Jej 51-ročná dcéra utrpela ťažké zranenia a museli ju oživovať. Televízii JOJ sa podarilo porozprávať so šoférom.

"Letel som do zákruty a narazil do nich. Jazdil som rýchlejšie, ako som mal," povedal iba 20-ročný Matúš z Hlohovca, ktorý podcenil ostrú zákrutu v obci Ratnovce.

Doplatili na to dve ženy - matka s dcérou, ktoré sedeli na betónovom múriku pri chodníku. Čakali na autobus do Piešťan, ktorý mal k zastávke doraziť už o chvíľu.

Ochránila dcéru

Ženy nemali šancu vyhnúť sa. Auto sa vraj na nich vyrútilo vo veľkej rýchlosti. Sedemdesiatpäťročnú Annu odhodil silný náraz do betónového stĺpa.

Zranenia, ktoré pri tom utrpela, jej nedali najmenšiu šancu prežiť. Svojím telom zrejme v poslednej chvíli ochránila svoju 51-ročnú dcéru.

Bez alkoholu

Tej náraz auta spôsobil ťažké poranenia po celom tele a z miesta ju museli transportovat vrtuľníkom. Počas letu sa jej stav zhoršil natoľko, že záchranári museli pristáť a oživovať ju.

"Pacientka je hospitalizovaná na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, v súčasnej dobe v stabilizovanom stave," informuje hovorca nemocnice Ladislav Berec.

Vodič, ktorý nezvládol riadenie na športovej Honde Civic, alkohol pred jazdou nepil. Polícia už začala trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví.

"Vodičovi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví,“ dodáva hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová.

"Mrzí ma to, nekomentujem to," dodáva Matúš.

Na mieste bol redaktor Ľubomír Trautenberger:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy