Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V pražskom metre dobodal slovensky hovoriaci muž cestujúceho
Zdielať na
Zahraničie

V pražskom metre dobodal slovensky hovoriaci muž cestujúceho

PRAHA / Polícia pátra po mužovi, ktorý dobodal cestujúceho v pražskom metre. Jedna z rán iba tesne minula krčnú tepnu obete. Útočník sa po svojom čine zbavil oblečenia, ktoré by ho mohlo podľa kamerového záznamu usvedčiť. Mal oblečenú krikľavo červenú bundu a na chrbáte batoh.

Polícia Českej republiky zverejnila kamerový záznam z nástupišťa v metre. Kamera zachytáva muža, ktorý je na prvý pohľad nesvoj, nerozhodný, chvíľu to vyzerá tak, že z metra odíde. Nakoniec sa otáča a nastupuje do vagónu, v ktorom o pár minút neskôr pobodá cestujúceho do krku.

Po incidente útočník uteká von z metra a za ním vystupujú cestujúci, ktorí pomáhajú a podopierajú obeť, tá si drží krk. Cestujúci metra sa snažili zastaviť krvácanie a ďalší zavolali záchranku. Tá bola na mieste o niekoľko minút.

Život v ohrození

"Na stanici metra Křižíkova ošetrili naše posádky napadnutého 39-ročného muža, ktorý utrpel hlbokú reznú ranu na krku. Po poskytnutí prednemocničnej neodkladnej starostlivosti, ho záchranári preniesli do nemocnice na Bulovce," povedala hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jiřina Ernestová.

Podľa lekárov je život pobodaného muža v ohrození, takže kriminalisti ani netušia, či sa s útočníkom poznal. "Pacient bol v okamihu príchodu záchranárov pri vedomí, ale jeho zranenie bolo vážne," tvrdí Ernestová.

Útočník je na slobode

"Kriminalisti ešte nevypočuli poškodeného. Útočníka sme zatiaľ nechytili," telefonuje hovorkyňa pražskej polície Jana Rosslerová. Útočník zahodil červenú bundu o zastávku ďalej. Policajti po ňom pátrajú a žiadajú o pomoc verejnosť.

Podľa najnovších informácií to vyzerá tak, že policajti zadržali hľadaného muža muža.

Slovensky hovoriaci

"Môžem potvrdiť, že v noci z piatka na sobotu zadržali kriminalisti muža, ktorý je podozrivý z útoku v metre," povedal hovorca pražskej polície Tomáš Hulan.

"Ide o dvadsaťjedenročného slovensky hovoriaceho mladíka," povedal Hulan. Polícia sa muža chystá obviniť z ťažkého ublíženia na zdraví a výtržníctva, za čo mu hrozí až desať rokov väzenia.

Dôvod, prečo muža napadol, zatiaľ polícia vyšetruje. Podľa serveru iDnes.cz útočil náhodne. Pri výsluchu sa k činu priznal. Na podozrivého muža dostali policajti tip od občanov. Spoznali ho podľa záberov z metra.

Z Prahy sa prihlásil redaktor Martin Krpač:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy