Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Detský gang napadol v Košiciach školáčku, surovo ju zbil
Zdielať na
Krimi

Detský gang napadol v Košiciach školáčku, surovo ju zbil

KOŠICE / Päťčlenný gang detí napadol v Košiciach štrnásťročnú školáčku. Dievča deti zhodili na zem, bili ho a kopali do celého tela. Chceli mu ukradnúť aj psa a mobilný telefón. Najmladší útočník mal len osem rokov.

-Partia maloletých zaútočila na dve dievčatá pri venčení psov. Iba jednej z nich sa podarilo ujsť.

"Prišli k mojej dcére, aj k tomu dievčatku, čo s ňou sedelo na lavičke a začali ho obchytkávať. Najskôr si pýtali cigaretu," opisuje matka napadnutého dievčaťa.

Keď im dievčatá odpovedali, že žiadne nemajú, jednu zo školáčok chytili, zvalili na zem a začali surovo biť.

"To staršie - 12 ročné dievča, ju chytilo za vlasy a stiahlo do predklonu. Keď si kľakla, začali do nej kopať. Hádzali do nej ohorky, bili ju a obchytkávali zadné vrecká. Moja dcéra celý čas kričala o pomoc,"
pokračuje matka.

Krik o pomoc

Krik dievčaťa započuli susedia, ktorí sa mu snažili pomôcť. Pani, ktorá všetko videla z okna svojho bytu, privolala policajtov.

"Jedného z útočníkov chytili," hovorí matka dievčaťa. "Hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky pri prepátravaní spozorovali podozrivé osoby, ktoré zadržali," potvrdil košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Útočníci boli podľa matky napadnutého dievčaťa piati a asi vo veku asi od deväť do šestnásť rokov.

Trestne zodpovedným je len najstarší z nich. "Vyšetrovateľ policajného zboru zo spáchania zločinu lúpeže obvinil 15 ročného Patrika z Košíc, chovanca reedukačného centra, z ktorého ušiel," informoval Szabó.

Hrozí mu väzenie

Štrnásťročná Barbora má po útoku len modriny a je poriadne doudieraná. Zo zranení sa bude liečiť týždeň. Útočník Patrik je opäť v reedukačnom centre.

"V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov," zakončil Szabó.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy