Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Išiel na drevo, zavalilo ho. Zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Išiel na drevo, zavalilo ho. Zasahoval vrtuľník

ZBUDSKÉ DLHÉ / Všetky záchranné zložky zasahovali v ťažko dostupnom teréne v Humenskom okrese. Muža, ktorý sa vybral na drevo, zavalil konár. V lese bol spolu s bratrancom a mobil pri sebe nemali. Jozefa preto nechal v stabilizovanej polohe a utekal pre pomoc.

Úraz sa stal v ťažko dostupnom teréne, v lese vzdialenom asi 5 kilometrov od obce Hrabovec nad Laborcom. Päťdesiatpäťročný Jozef sa vybral na drevo spolu s bratrancom.

"Zostal konár na strome, on ho chcel odstrániť, aby na nás nespadol, nestihol odskočiť," opisuje bratranec. Mobil nemali a v lese nebolo nikoho. Andrej sa vybral po pomoc. Zraneného nechal v lese.

Utekal po pomoc

"Čo som mal robiť? Som ho dal do stabilizačnej polohy, ako mu bolo najlepšie," pokračuje Andrej. Z lesa vedú do dediny dve cesty. Mal šťastie, že sa vybral po tej správnej a zakrátko natrafil na pomoc. V opačnom prípade by po pomoc išiel oveľa dlhšie.

"Pacient utrpel vážny úraz hlavy, krčnej chrbtice a hrudníka," informuje hovorkyňa záchranárskej skupiny Alena Lacyková-Krčová. Situáciu na mieste zadokumentovali policajti z Obvodného oddelenia v Koškovciach a tiež kriminalistický technik. Zraneného muža previezli leteckí záchranári na traumatológiu do Košíc.

Na mieste bola redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy