Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Traja záškoláci vymeškali 500 hodín, rodičom hrozí basa
Zdielať na
Krimi

Traja záškoláci vymeškali 500 hodín, rodičom hrozí basa

PETROVÁ / Na záškoláctvo detí doplatili rodičia z obce Petrová (okres Bardejov). Ich 10 až 15 ročné deti dovtedy chodili poza školu, kým rodičom jedného dňa doručili obvinenie z ohrozovania ich mravnej výchovy. Rodičia dokonca môžu skončiť vo väzení.

Záškoláci majú na svojom konte takmer 500 neospravedlnených hodín. Problémy narobili nielen sebe, ale aj rodičom. Zaujíma sa o nich sociálka aj polícia.

Najmladšia vymeškala najviac

Najväčšou záškoláčkou spomedzi súrodencov bola najmladšia Nikola. Desaťročné dievča vymeškalo viac ako 200 hodín. Jej dvaja súrodenci o nieco menej. Podľa rodičov sa už polepšili. "Pravidelne sa chodím do školy pýtať," uviedol otec detí.

Za posledné dva školské roky ale ich deti vymeškali stovky neospravedlnených hodín. Kde trávili vyučovanie, prezradiť nechceli. Podľa rodičov sú to však vzorní školáci a poza školu už nechodia. "Moje deti chodia do školy dobre, nemám problémy," tvrdí mama záškolákov.

Päť rokov za mrežami

"Rodičia umožnili svojim deťom viesť záhaľčivý život a nedbali o ich pravidelnú školskú dochádzku," uviedla hovorkyňa krajskej polície v Prešove Jana Migaľová.

O vymeškaných hodinách škola upozorňuje nielen rodičov, ale aj úrady. V najvážnejších prípadoch zasiahne súd. ten môže rodičov poslať za mreže. "Obvineným rodičom hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 5 rokov," dodala Migaľová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy