Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zo streľby na mužov z Považskej Bystrice obvinili Čecha
Zdielať na

Zo streľby na mužov z Považskej Bystrice obvinili Čecha

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Jeden mŕtvy a ďalší s prestreleným krkom. Práve 30-ročný Patrik so zranením na krku dokázal prísť autom až do nemocnice, kde mu zachránili život. Jeho spolujazdec bol na mieste mŕtvy. Policajti už majú podozrivého.

Štyri dni po tragickej streľbe zadržali policajti podozrivého muža. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva z Trenčína obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy z časti dokonaného a z časti spáchaného v štádiu pokusu 36-ročného Josefa štátneho príslušníka Českej republiky," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

Vrah mužov, ktorých sa rozhodol chladnokrvne popraviť, poznal. Podľa informácií televízie JOJ si v osudný deň dohodli stretnutie. "Policajti zistili, že auto sa pohybovalo medzi Dolnou Marikovou a Považskou Bystricou, konkrétne v obci Hatné," pokračuje Antalová.

Prestrelený krk

K vražde malo dôjsť na konci dediny. Páchateľ mal byť spolu s mužmi v aute. Sedel vzadu, keď zrazu vytiahol zbraň a dvakrát vystrelil. Jedna guľka trafila 40-ročného Erika do hlavy. Tridsaťročný Patrik skončil s prestreleným krkom. Takto zranený šoféroval 12 kilometrov do nemocnice. Vrah po streľbe z auta neušiel. Údajne vystúpil až po niekoľkých kilometroch.

Vrah bol pravdepodobne od krvi. Keď vystúpil z auta, v ktorom strieľal, mohol ísť pešo, alebo taxíkom. Podľa našich informácií mal prenajatý byt v Púchove.  Páchateľ, ktorý mal vraždiť, je na polícii v Považskej Bystrici.

Predaj drog

To, prečo strieľal zatiaľ známe nie je. Hovorí sa o tom, že mu mohli dlhovať peniaze. Ľudia, ktorí poznajú postreleného Patrika tvrdia, že bol zapletený do predaja drog.

Patrik stále leží v umelom spánku v Považskobystrickej nemocnici. Tridsaťšesťročný Josef, ktorého z činu obvinili, sa postaví pred sudcu.

Téme sa venuje redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy