Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pomôžte môjmu kamarátovi, kričal podľa svedkov postrelený Patrik
Zdielať na

Pomôžte môjmu kamarátovi, kričal podľa svedkov postrelený Patrik

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Polícia od skorého sobotného rána hľadá stopy v obci Hatné, ktoré by pomohli objasniť piatkovú streľbu v Považskej Bystrici. Policajti pracujú s viacerými verziami.

V piatok pred nemocnicou v Považskej Bystrici zastavilo luxusné BMW. Za volantom sedel tridsaťročný Patrik z obce Beluša. S prestreleným krkom kričal, že na sedadle spolujazdca má postreleného kamaráta.

Luxusný bavorák údajne v dedine videli. Je možné, že sa posádka auta pri skale s niekým stretla. Či ale v týchto miestach došlo aj k streľbe zatiaľ známe nie je. Ľudia si všimli len to, že sa v obci ráno objavili policajti.

"Tri autá sem prišli a chodili poza skalu jeden z nich pozeral aj na zem," potvrdil jeden z obyvateľov.

Množstvo nejasností

Doteraz nikto nevie, koľko kilometrov a odkiaľ prišiel postrelený Patrik s Erikom na sedadle spolujazdca pred urgentný príjem v považskobystrickej nemocnici.

"Veľmi dlho trúbili. Zrazu sestrička začala zvážať zranených," opisuje svedkyňa. "Ja som len započul výkrik, že nech pomôžu kamarátovi," dopĺňa svedok.

Štyridsaťročný Erik už bol ale mŕtvy. Patrik mal prestrelený krk, okamžite ho operovali a neskôr previezli do Trenčína na špeciálne vyšetrenie.

Jeho zdravotný stav sa veľmi nezmenil, stále leží na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Považskej Bystrici.

Z umelého spánku ho zatiaľ neprebrali. Doteraz ho tak policajti vypočuť nemohli. Na oddelení sa striedajú a Patrika nepretržite strážia.

Verejné tajomstvo

Strach vládne aj v Beluši, odkiaľ postrelený muž pochádza.

Televízii JOJ miestni tvrdili, že o tom, že muž obchodoval s drogami, vedia v malej dedine takmer všetci.  

"Ja sa do takých vecí nemiešam ja chcem mať s tým svätý pokoj," povedala obyvateľa obce.

Luxusný bavorák policajti zaistili a prehľadávali.

Viac svetla do prípadu vnesú znalecké skúmania a kriminalistické expertízy. Anonymne ale môžu pomôcť aj ľudia. "Opakovane žiadame občanov o pomoc," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy