Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Streľbu na bratislavskom sídlisku spôsobila hlasná hudba
Zdielať na

Streľbu na bratislavskom sídlisku spôsobila hlasná hudba

Streľba na sídlisku v bratislavskej Rači nebola náhodná. Spočiatku sa zdalo, že hlavným spúšťačom incidentu bol alkohol. Motivácia strelca ale bola úplne iná. Podľa policajných záznamov, ktoré máme k dispozícii, totiž 31ročný Matej strieľal z balkóna cielene a úmyselne.

Príčinou minulotýždňovej piatkovej streľby v Rači bol banálny susedský spor. Strelec mal v byte na 3. poschodí nahlas pustenú hudbu a pritom popíjal alkohol. Na hluk sa prišiel sťažovať sused z vedľajšieho vchodu.

A to bola rozbuška celého konfliktu, ktorý vyústil do streľby z balkóna. "To je skrat ako, zašibalo mu," tvrdí otec. Strelec svoje pocity a vyhrážky, krátko pred akciou opísal aj na sociálnej sieti.

Spŕška vulgarizmov

Nešetril spŕškou vulgarizmov na adresu sťažujúceho sa suseda. Odkázal mu, že ho pokojne môže udať na polícii, lebo mu aj tak byt nepatrí.  Nezabudol pripomenúť, že pištoľ má už prichystanú a nezostalo iba pri vyhrážkach. Z balkóna začal strieľať do vzduchu a po inom susedovi, ktorý stál pred autom. V jeho BMW v tom čase sedela priateľka a na zadnom sedadle maloletý syn.

"Akonáhle som videl, že guľka pristala 40 centimetrov pri hlave mojej priateľky, tak som sadol do auta, v momente som z toho pôsobiska odišiel. Zastavil som mimo dostrelu, mimo streľby, kde som skontroloval vlastne auto, priateľku a dieťa," hovorí poškodený Alexander.

Strieľal na nesprávneho

Bolo obrovským šťastím, že guľka vystrelená z balkóna na 3. poschodí, nikoho netrafila. Preletela totiž čelným sklom auta pod vysokým uhlom a zavŕtala sa do palubnej dosky.

Alexander mal možno len smolu, že bol oblečený v rovnakej červenej farbe, ako druhý sused, ktorý sa predtým u strelca sťažoval na hlasnú hudbu. Podnapitý páchateľ si na diaľku susedov možno len pomýlil. 

"V tejto súvislosti bolo na podklade dôkaznej situácie už vznesené obvinenie 31-ročnému Matejovi P. z Bratislavy zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," informuje hovorkyňa policajného zboru Tatiana Kurocová.

Hrozí mu 5 - 12 rokov za mrežami. Podstatné na celom incidente je to, že streľba nebola náhodná. Obvinený vystrelil z 9-milimetrovej zbrane devätnásťkrát. Okrem susedovho auta si urobil terč aj z dopravnej značky. Pri zatýkaní sa tváril, že o ničom nevie. 

Téme sa venuje redaktor Richard Bolješik:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy