Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Streľba v bufete. Zlodeji nastriekali policajtom do očí slzný plyn
Zdielať na

Streľba v bufete. Zlodeji nastriekali policajtom do očí slzný plyn

MARTIN / Policajti prichytili dvoch Poliakov priamo pri vlámaní do malého bufetu. Zlodeji sa ale tak ľahko vzdať nechceli a pokúsili sa o zúfalý útek. Jednému z policajtov zlodej nastriekal do očí slzný plyn, druhého lupiča zastavili až varovné výstrely.

Ráno o 4. hodine sa pred malým bufetom na sídlisku Záturčie strieľalo. "Varovné výstrely padli," hovorí majiteľ podniku Marcel.  Dvaja Poliaci si deň pred samotným vlámaním obhliadli terén. Do pohostinstva sa dostali kurióznym spôsobom.

"Znefunkčnili kamerový systém, vypáčili bočné dvere a vysekali otvor do murovanej steny, cez ktorý vošli do objektu," opisuje hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

Výstrel do vzduchu

Hliadka prišla na miesto rýchlo, zlodeji sa ale len tak ľahko vzdať nechceli. Starší vybehol von, no v ceste mu stál policajt. "Strekol policajtovi slzný plyn do očí," hovorí svedok.

Zlodejom však muži zákona nedali  na útek žiadnu šancu. "Pri služobnom zákroku policajti použili aj varovný výstrel do vzduchu," tvrdí Balogová.  Majiteľovi pohostinstva síce Poliaci nič neukradli, no škody narobili riadne, chlapi museli vybúranú stenu zamurovať. Obaja mladíci  sú v policajnej cele, na krku majú tri paragrafy. Poliakom hrozí až osemročné väzenie.

Pozrite si reportáž redaktorky Andrey Lukoničovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy