Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Ľudia o podozrivom strelcovi Vladimírovi: Je to slušný a vzdelaný človek
Zdielať na
Krimi

Ľudia o podozrivom strelcovi Vladimírovi: Je to slušný a vzdelaný človek

KRUPINA / Pokojnou lokalitou pri obci Hontianske Nemce, ktorú miestni volajú Pod vŕškom, sa ozvali výstrely. Jeden z dvoch mužov tu skončil s dvomi ranami v hrudníku. Miestni sú v šoku, údajného strelca poznajú ako slušného človeka.

Postreleného Michala záchranári vrtuľníkom previezli do banskobystrickej nemocnice, stále je v opatere lekárov na anesteziologicko – resuscitačnom oddelení. "Jeho stav je momentálne stabilizovaný a je pri vedomí," informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Miestni chatári a ľudia z dediny, ktorí údajného strelca Vladimíra poznali, nad nešťastím stále krútili hlavami. Poznajú ho ako vzdelaného mladíka, pracuje vraj v Bratislave, doma ho videli väčšinou cez víkendy.

"Je to dobrý slušný chlapec, viac k tomu nemám čo povedať, vysokoškolsky vzdelaný," hovorí suseda.

"Roztriasli sa mi ruky, keď som to počul. Nechápem , čo to bol za skrat," dopĺňa druhý sused.

Skrat či obrana?

Vladimírova mama bola svedkyňou krvavého incidentu. Je učiteľka a v tom čase taam bola na prechádzke s desiatimi deťmi. Michalov bígl šiel za nimi a deti sa vraj začali báť a tak upozornili majiteľa.

Michal podľa informácií TV JOJ napadol Vladimírovu mamu a potom došlo k streľbe. "Vraj len chcel brániť rodinu," hovorí sused.

"Podľa zákona o zbraniach a strelive a podľa paragrafu o nutnej obrane, táto obrana musí byť adekvátna útoku, každý prípad však treba posudzovať individuálne," informoval strelecký inštruktor Jozef Vrťo.

Podozrivý strelec je stále v policajnej cele. Vyšetrovateľ ho zatiaľ neobvinil. Rozhodnúť by mal do pondelku. Pištoľ Glock policajti zaistili, zbraň mal v legálnej držbe.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy