Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrť Kristíny (†27) nebola samovraždou, boxer Kid Kovács je svedkom
Zdielať na

Smrť Kristíny (†27) nebola samovraždou, boxer Kid Kovács je svedkom

MATÚŠKOVO / V pondelok policajti vyšetrovali záhadnú smrť mladej ženy z Matúškova v okrese Galanta. Už vtedy sa v dedine skloňovalo slovo vražda, no polícia to oficiálne potvrdila až v stredu. Zadržali aj podozrivého muža, ktorému hrozí doživotie.

Dvadsaťsedemročná Kristína, mladá, sympatická čašníčka, mala nastúpiť v pondelok do práce.

"Sme sa rozlúčili s tým, že ráno sa tu stretneme," povedala majiteľka hostinca. Keď nezdvíhala mobil, kolegovia sa vybrali k jej domu. Nikto však neotváral, a tak polícia musela vyraziť dvere.

Obesená na kabelke

V dome našli mladú ženu obesenú o radiátor údajne na ramienku od kabelky. Súdna pitva potvrdila, že bola udusená. Kriminalisti tušili to najhoršie, no chýbali dôkazy. Tie už majú v rukách.

Dopomôcť im k tomu mal aj kamerový záznam z miestnej kamery, na ktorom ma byť podozrivý páchateľ.

TV JOJ

Je na ňom vidieť ako páchateľ v pondelok približne o 7:30 ráno vychádza z brány Kristíninho domu.

Jedným zo svedkov je aj známy boxer Tomi Kid Kovács. Ten so svojimi zverencami trénoval ráno v skorých ranných hodinách pred domom nebohej Kristíny. "Bol tam jeden človek, ktorý mi bol už v tej chvíli, keď som ho videl, podozrivý," hovorí Tomi.

ISIFA

Podozrivému hrozí doživotie

Za obzvlášť závažný zločin vraždy hrozí mužovi v prípade dokázania viny až 25 rokov väzenia alebo doživotie.

"Polícia vyšetruje úmrtie 27-ročnej ženy z Matúškova ako obzvlášť závažný zločin vraždy v súbehu s prečinom porušovania domovskej slobody," potvrdila hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová.

Otec dvoch detí

Za posledné dni nastala v obci menšia panika, najmä starší ľudia, ktorí bývajú sami, boli vystrašení. "Všetci sú z toho zhrození, nie je to ukradnutie, je to násilný trestný čin, je to vražda," hovorí Tomi.

Podľa informácií televízie JOJ je podozrivý otcom dvoch detí. Jeho blízka rodina je zdrvená. Podla blízkych nebohej Kristíny priateľmi neboli a údajne sa ani nestretávali. Motív šokujúcej vraždy mladej ženy polícia stále vyšetruje. Svedčiť pôjdu viacerí svedkovia.

Téme sa venuje redaktorka Iveta Krupová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy