Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Manželia zo Sniny poctivo platili nájom, aj tak skončili na ulici
Zdielať na

Manželia zo Sniny poctivo platili nájom, aj tak skončili na ulici

SNINA / Helena s chorým manželom skončila zo dňa na deň na ulici i napriek tomu, že každý mesiac platili nájom. Nemali totiž päťtisíc eur na odkúpenie bytu.

Helena s manželom boli bezproblémoví nájomníci. Napriek tomu, skončili na ulici z hodiny na hodinu. "Vôbec nespíme, som na tabletkách a manžel tiež. Nikto nám nepomôže," hovorí Helena nešťastne. "Keby aspoň on bol zdravý," ukazuje na chorého manžela.

Manželia platili každý mesiac nájomné 205 eur, avšak nemali žiadnu zmluvu ani doklad o zaplatení. Byt im prenajímal muž zo Sniny. Pred pár dňami sa dozvedeli, že ak chcú v byte ďalej zostať, musia ho odkúpiť.

"Platili sme 205 eur a teraz nám povedal, že ho musíme kúpiť. Ale nemáme za čo, tak nám povedal, nech sa vysťahujeme," opisuje Helena.

Za odkúpenie bytu si podľa slov Heleny muž pýtal päťtisíc eur na ruku, tie manželia nemajú. Z bytu museli odísť. Oblečenie teraz majú vo vreciach, nábytok a koberce v pivnici. Už týždeň prespávajú na ubytovni v meste.

Prekvapivé vyústenie

Helenin manžel Ján nedávno prekonal mozgovú príhodu. Zúfalí manželia požiadali o pomoc mesto. Keď vysvetlili, ako sa do tejto situácie dostali, vyšlo najavo, že byt, v ktorom bývali, vôbec nepatril mužovi, ktorému platili nájomné. Išlo o mestský byt, ktorý mal muž iba v prenájme.

"Mestský úrad zaslal nájomcovi bytu výpoveď nájomnej zmluvy za hrubé porušenie zmluvných podmienok," informovala hovorkyňa mesta Eva Miháliková.

Zasadla teda bytová komisia. Tá sa oboznámila so situáciu a prijala uznesenie o pridelení dvojizbového bytu Helene a jej manželovi.

Ak uznesenie schvália aj na mestskom zastupiteľstve, manželom odovzdajú kľúče od bytu začiatkom apríla.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy