Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Trnavčania naleteli podvodníkovi s bytmi. Obral ich o desaťtisíce
Zdielať na

Trnavčania naleteli podvodníkovi s bytmi. Obral ich o desaťtisíce

TRNAVA / Najmenej tridsaťtisíc eur zarobil podvodník v Trnave na fiktívnych predajoch bytov. Ľudia mu naleteli na falošné zmluvy.

Trnavskí policajti zadržali šesťdesiatdvaročného podvodníka priamo pri čine. Mal pri sebe falošnú zmluvu.

Mužovi naleteli štyria Trnavčania, ktorí doplatili na vidinu výhodných podmienok pri kúpe mestských bytov po neplatičoch.

Podvodník od poškodených požadoval zaplatiť jednorázový manipulačný poplatok vo výške 5000 eur. Ďalšou podmienkou na získanie bytu bolo uhradiť mužovi mesačnú splátku od 200 do 1000 eur.

"Po vyplatení každej sumy im predložil sfalšovaný doklad z mestskej pokladnice," informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

"Samospráva nikdy nevyberá poplatky za pridelenie nájomných bytov v akejkoľvek forme," povedal hovorca Trnavy Pavol Tomašovič.

Poškodených môže byť viac

Podvodník tak od roku 2013 tak od ľudí vymámil najmenej 30 tisíc eur. Keď kupujúci chceli po ročnom splácaní byty prepísať na seba, muž sa opäť vyhovoril a k odpredaju nedošlo.

"Vyšetrovateľ obvinil 62 ročného muža z okresu Trnava zo zločinu podvodu a z časti v štádiu pokusu. Za to mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Muž bol už v minulosti za podvody s bytmi právoplatne odsúdený. Polícia zároveň spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie," dodala Linkešová.

Poškodených môže byť oveľa viac. Policajti pri domovej prehliadke zaistili ďalšie zmluvy, ktoré teraz preverujú.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy