Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Razia na bytovú mafiu, podvodníci si prilepšili o pol milióna eur
Zdielať na

Razia na bytovú mafiu, podvodníci si prilepšili o pol milióna eur

NOVÉ ZÁMKY / Národná kriminálna agentúra v pondelok v spolupráci s kriminalistami v Nových Zámkoch zaistila skupinu podvodníkov. Od roku 2011 minimálne v trinástich prípadoch pripravila o strechu nad hlavou a celoživotné úspory starších alebo ťažko chorých ľudí.

Celkovo údajne okradli ľudí na nehnuteľnostiach o takmer pol milióna eur. V jednom prípade dokonca poškodeného dlhodobo zadržiavali a fyzicky mu ubližovali.

"Vyšetrovateľ obvinil šiestich mužov za pokračovací zločin podvodu a spracováva na ich väzobné stíhanie," uviedla Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Členmi bytovej mafie bol aj taxikár, majiteľ mobil shopu a kamenár. "Od komplicov týchto páchateľov prijímali pomoc vo forme pôžičky," dodala Čuháková.

Ľudia sa zaručili strechou nad hlavou, o ktorú vzápätí prišli. Podvodníci s nehnuteľnosťami, ktorých polícia zadržala, sú obvinení z minimálne štrnástich prípadov. Nie je vylúčené, že k nim pribudnú ďalšie.

Pozrite si akciu Národnej kriminálnej agentúry proti bytovej mafii:

Drogový biznis v Seredi

Kukláči prekazili veľký drogový biznis v Seredi a jej okolí. Policajti zlikvidovali niekoľko vysokopostavených dílerov, ktorí zásobovali západoslovenský región.

Pri razii zadržali až desať členov organizovanej skupiny. Gang pôsobil v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Díleri obchodovali najmä s metamfetamínom a marihuanou.

Skupina fungovala od začiatku minulého roka. Zisk z predaja si medzi sebou delili podľa hierarchie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy