Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Proces so strelcom z Bolerázu. Milan Szalay sa na súde rozplakal
Zdielať na

Proces so strelcom z Bolerázu. Milan Szalay sa na súde rozplakal

TRNAVA / V Trnave sa začalo hlavné pojednávanie s mužom, ktorý v lete 2014 zastrelil pri bežnej cestnej kontrole mladého policajta. Strelca z Bolerázu chce prokuratúra dostať za mreže na 25 rokov. Na súdnom procese padali slzy aj ospravedlnenia z úst obžalovaného.

Milan Szalay sa priznal k vražde policajta. 16. júna 2014 ho kontrolovala policajná hliadka. Podľa jeho slov sa počas kontroly dostal do potýčky s policajtom Petrom Opálekom a zastrelil ho.

"Vykrútil mi pravú ruku a chytil mi ľavú, aby ma mohol spútať, oprel sa o mňa zozadu a zacítil som zbraň. Vytrhol som mu zbraň a zrejme som ho ňou strelil,“ povedal Szalay na súde. 

Podľa prokuratúry sa na úteku pokúsil zastreliť aj policajtku. To však Szalay odmietol. 

Plač a ospravedlnenie

Milan Szalay sa v súdnej sieni rozplakal. V momente, keď opisoval ako sa po tejto udalosti chcel rozlúčiť so svojou družkou a svojimi deťmi. Najviac sa podľa informácií TV JOJ rozplakal v momente, keď do pojednávacej miestnosti vošiel ako svedok jeho brat Roman Szalay.

Brat strelca využil svoje právo a na procese nevypovedal. "Zo srdca ľutujem, čo sa stalo," povedal Roman Szalay. 

Ospravedlnenie matke

Matke zavraždeného policajta sa počas pojednávania ospravedlnil. "Ospravedlňujem sa vám aj celej vašej rodine. Je mi to nesmierne ľúto, ľutujem to a navždy to budem ľutovať," povedal Szalay.

"Dúfam, že dostane maximum a nie 25 rokov," povedala mama zastreleného policajta Terézia Opáleková.

"Všetko ľutuje, chcel by vrátiť späť čas," uviedla obhajkyňa obžalovaného Zuzana Csenkyová. Očakáva nižší trest pre Milana Szalaya nižší trest ako 25 rokov. "Je ochotný niesť svoje následky," dodala Csenkyová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy