Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Potvrdené! Policajta v Boleráze zastrelili jeho vlastnou zbraňou
Zdielať na
Krimi

Potvrdené! Policajta v Boleráze zastrelili jeho vlastnou zbraňou

TRNAVA / Prípad vraždy policajta v obci Boleráz (okr. Trnava) smeruje pred súd. Vyšetrovanie je ukončené. Známe sú aj výsledky balistiky, ktoré definitívne ukončili dohady o tom, akou zbraňou bol policajt zastrelený.

Policajná hliadka zastavila auto s Milanom S. na križovatke. Nafúkal viac ako jedno promile, preto skončil v putách.

Spútaný vodič však požiadal policajta, aby mu dal putá dole, vraj ho tlačili. Keď sa k nemu policajt zohol, Milan zacítil zbraň a policajtovi ju vzal.

Hovorilo sa i o tom, že útočník mohol strieľať z vlastnej zbrane. Policajti však už majú výsledky z balistiky, ktoré jednoznačne určili, kde je pravda.

"Z výsledkov balistickej expertízy vyplynulo, že obvinený strieľal zo zbrane policajta," informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Boj o život

Policajta Petra Opálku zasiahli dve strely zozadu do hrudníku. Pred strelcom sa snažil utiecť, nestihol to. Bol na mieste mŕtvy.

Jeho kolegyňa, ktorá Milanovi streľbu opätovala, sa kryla za služobným autom. Strelec sa k nej takticky približoval. V tej chvíli bojovala o holý život. Mala šťastie, z útoku sa dostala bez zranení. Milan S. nasadol do auta a ušiel.

Strelca policajti zadržali dve hodiny po polnoci v Bratislave. Okamžite putoval do cely.

Z tragédie zostali otrasení všetci, ktorí zavraždeného policajta poznali.

Milana S. policajti obviňujú z vraždy. V prípade dokázania viny mu hrozí trest 20 až 25 rokov, prípadne i doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy