Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Černák na súde hovoril o vražde v Moste pri Bratislave
Zdielať na

Černák na súde hovoril o vražde v Moste pri Bratislave

BRATISLAVA / Niekdajší šéf banskobytrického podsvetia Mikuláš Černák v utorok vypovedal ako svedok v prípade objednávateľov vraždy v Moste pri Bratislave. Pri tej v roku 2004 zahynula priateľka a syn bývalého policajta.

V utorok Mikuláš Černák na súde rozprával o pozadí prípravy vraždy expolicajta Gála, pri ktorej nájomní zabijaci omylom zastrelili dieťa a ženu. 

Spomenul to, čo sa podľa vlastných slov dozvedel ešte pred rokmi z úst Branislava Adamča - obžalovaného z vraždy iným senátom súdu, no v rovnakej kauze.  

Černák hovoril o tom, kto vraždu objednal, financoval, zabezpečil autá, zbrane či byty.

Na jeho tajné rozhovory s obžalovaným Adamčom, svedkovia neexistujú. Černák totiž tvrdí, že sa s Adamčom rozprával cez vetracie potrubie ilavskej väznice. "Rozprávali sme sa cez vetraciu rúru, každý deň aj päť hodín," povedal na súde Černák. 

Adamčo to ale popiera. "Nikdy som sa nikým nerozprával o skutkoch, z ktorých som obvinený," vyhlásil.

Debaty cez potrubie

Niektorí o odovzdávaní informácií medzi väzňami v ilavskej väznici pochybujú. "Ilava nie je pioniersky tábor, nie je možné vymieňanie judikátov či spisových podkladov," myslí si obhajca jedného z údajných objednávateľov vraždy Milan Kuzma.

Iní, naopak, komunikáciu cez vetracie potrubie nezatracujú. "Predpokladám, že tento spôsob komunikácie je možný a určité veci sa dajú súdom aj overiť," tvrdí prokurátor generálnej prokuratúry Jozef Kandera.

Najbližšie pojednávanie v tejto kauze bude o necelé dva mesiace.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy