Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Černák vypovedal o vražde v Moste pri Bratislave
Zdielať na

Černák vypovedal o vražde v Moste pri Bratislave

BRATISLAVA / Bývalý údajný šéf slovenského podsvetia Mikuláš Černák sa stal ďalším svedkom prokuratúry v prípade mafiánskej popravy v Moste pri Bratislave. V decembri 2004 štvorčlenné komando zabijakov omylom rozstrieľalo samopalmi malé dieťa a ženu. Černák chcel k prípadu vypovedať na vlastnú žiadosť. Detaily z popravy mu vraj sám povedal obžalovaný z vraždy, Branislav Adamčo.

V rifliach, tričku, na ruke zlaté hodinky, náramok a na nohách vyleštené mokasíny. Takto prišiel na súdne pojednávanie do Bratislavy Mikuláš Černák.  Bývalý gangster, ktorý by vraj nikdy neublížil žene ani dieťaťu.

Na druhej strane Branislav Adamčo, oblečený vo väzenskom úbore. Podľa prokuratúry ten, ktorý v Moste pri Bratislave na dieťa a ženu bez mihnutia oka vyprázdnil zásobníky samopalu. Hoci omylom.

Detaily vraždy

Ako vražda v Moste na Silvestra 2004 mala prebiehať chcel súdu povedať samotný Černák. Detaily mu v Ilavskej base prezradil pred rokmi sám obžalovaný Adamčo. Ak teda niečo Miki o tom vie tak údajne to, že zabitý mal byť otec omylom zastreleného chlapčeka. Objednávateľom bol istý muž z Nitry.

Na vraždu mal najať zabijakov Karol Mello. Bývalý Černákov človek, na ktorého nechcel Černák nikdy nič povedať. "Ja nevypovedám len na Mella. Ja som sa rozhodol prerušiť len mlčanie," uviedol na súde Černák.

"Výpoveď Mikuláša Černáka je dôležitá v tom, že v hlavných bodoch spája s výpoveďami jedného svedka a jedného obžalovaného, ktorí v tejto veci vypovedali a vypovedajú rovnako," uviedol prokurátor generálnej prokuratúry Jozef Kandera.

"Ty ma chceš poučovať? Ty, ktorý si zabil ženu a nevinné dieťa?" pýtal sa na súde Černák.

Adamčo: Černák klame

Podľa obžalovaného Adamča, Černák účelovo klame. Označil ho za donášača prokuratúry a väzenskú krysu. O tom čo niekedy urobil, by práve preto Černákovi nič nepovedal. Jeho dnešné svedectvo sa pokúsil spochybniť úradnými dôkazmi. "Nabudúce, ak si niečo vymýšľaš, tak sa pozri do kalendára," slovne zaútočil Adamčo.

Po desiatich rokoch má prokuratúra na svojej strane dvoch mužov zo štvorčlenného komanda zabijakov, ktorí vykonali popravu v Moste pri Bratislave.

Adamčo účasť na vražde stále popiera. Karoll Mello, ktorý Černáka potopil v inej vražde, keď to vôbec nečakal. Černák sa reálne môže dostať z basy na slobodu, už o niekoľko rokov. To Branislavovi Adamčovi nehrozí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy