Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Adamčo sa mal priznať Černákovi. Je to zmes bludov, tvrdí
Zdielať na

Adamčo sa mal priznať Černákovi. Je to zmes bludov, tvrdí

BRATISLAVA / V kauze mafiánskej popravy v Moste pri Bratislave, pri ktorej zabijaci omylom zavraždili dieťa a ženu sa vedú dva súdne procesy. V pondelok pokračovala časť s objednávateľmi vraždy. Sudca prekvapil prokuratúru. Na proces dal predviesť údajného vykonávateľa popravy. Chcel vedieť, prečo proti nemu začal nečakane svedčiť bývalý boss slovenského podsvetia Mikuláš Černák.

Sudca dal na pojednávanie eskortovať údajného vykonávateľa vraždy Branislava Adamča. Hlavný obžalovaný z vraždy sa vyjadril k listu, ktorý napísal vyšetrovacím orgánom Mikuláš Černák.

Černákov list

Odsúdený Černák totiž v liste generálnej prokuratúre tvrdí, že sa mu v minulosti Adamčo v ilavskej väznici priznal k účasti na dvojnásobnej vražde v Moste pri Bratislave. Adamčo poslal svojmu obhajcovi list, v ktorom reaguje na ten Černákov.

"Nerozumela som tomu a ešte som sa vo svojej praxi nestretla s takouto výpoveďou. Vypočuť svedka Adamča k listu, ktorý napísal niekto úplne iný a pýtať sa ho nato a podľa toho zisťovať, či je potrebné toho svedka, ktorý list napísal, vypočuť. Tak to považujem, jemne povedané, za scestné," uviedla dozorujúca prokurátorka Generálnej prokuratúry.

Adamčo: zmes bludov

V spleti nečakaných svedkov v kauze Most je Černák rozbuška proti Karolovi Mellovi. V liste tvrdí, že mu sám Adamčo mal rozprávať o vražde v Mopste a že na vraždu mu ponúkol slušné peniaze práve sám Karol Mello.

"List je zmes pravdivých a nepravdivých údajov," uviedol Adamčo na súde. Černák takto strelil Adamča vyšetrovacím orgánom, no urobil zásadnú chybu. Sekol sa v dátumoch. 

Keď mu o moste mal Adamčo rozprávať, sedel Černák v inom bloku ilavksej väznice a s Adamčom do osobného kontaktu prísť nemohol. "Ja som mu nikdy nehovoril o skutkoch, z ktorých som ja obvinený," uviedol Adamčo na súde.

Vražda z Mostu pri Bratislave je na súdoch už štyri roky. Z údajných zabijákov svoju vinu popiera už len Adamčo alebo Balogh. Z dvoch jeho vojakov sú svedkovia, ktorí označili za objednávateľa označili muž z Nitry. A zabijákov mal podľa nich dohodiť Karol Mello.

Prečo je tam Černák?

Práve Karol Mello je zaujímavý pre Mikuláša Černáka., ktorý sa do kauzy sám nanominoval. "Pokiaľ hovoríme o liste Mikuláša Černáka, je to list, ktorý bol napísaný asi takým spôsobom, aby ublížil Mellovi, ublížil Adamčovi," uviedol Adamčov obhajca Milan Kuzma.

Aj pre výpovede Mella Černák už dlhé roky sedí. "Ja nevypovedám na Karola Mella. Ja som sa rozhodol prelomiť mlčanie," uviedol v júni Černák na súde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy