Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vareha bude radšej sedieť, ako platiť. Dostal rok navyše
Zdielať na

Vareha bude radšej sedieť, ako platiť. Dostal rok navyše

BANSKÁ BYSTRICA / Samozvaného kráľa Zemplína Mikuláša Varehu priviedla v pondelok na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici eskorta z väznice, kde si odpykáva jedenásťročný právoplatný trest za daňové podvody. Mal zaplatiť aj stotisíc eur ako peňažný trest, no doteraz tak neurobil. Po pondelkovom rozhodnutí si preto odsedí o rok viac.

Právoplatný jedenásťročný trest si Mikuláš Vareha odpykáva v Dubnici nad Váhom.

Štát mal poškodiť na fiktívnych obchodoch o 58 miliónov eur. Známy je napríklad jeho veľkozber lykožrúta, ktorým údajne kŕmil svoje bažanty.  Vareha doteraz cíti krivdu.

Stále je presvedčený o tom, že lykožrúty sú  biokrmivo nového storočia. A podľa jeho slov mali bažanty po tejto strave výborný letecký štýl.

Náhradný trest

Vareha mal presne rok na zaplatenie stotisícového peňažného trestu, doteraz ale nič neuhradil, a tak v pondelok senát rozhodol o náhradnom treste. Vo väzení tak strávi namiesto jedenástich rokov až dvanásť.

"Bol by som blázon, keby som dal 100 tisíc eur za jeden rok v base. Aj v base viete zarábať. Zarobíte 100 tisíc, za rok si odsedíte, odležíte a máte 100 tisíc doma," vyhlásil.

Peniaze zaplatiť nechce, vraj ich potrebuje na podnikanie, keď ho pustia. "Všetky účty máme zablokované, okolo päť miliónov zmizlo," povedala Varehova družka.

"Bitku ste vyhrali, česť a chvála vám, ale vojnu ste ešte nevyhrali," dodal. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy