Oblačno
18°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Prokurátor sa dohodol s Jašterom, dostal osem rokov
Zdielať na
Krimi

Prokurátor sa dohodol s Jašterom, dostal osem rokov

PEZINOK / Pred senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku sa v pondelok postavil Michal Blažíček, známy pod prezývkou Jašter. S prokurátorom sa dohodol na vine a treste, súd mu vymeral osem rokov.

Jednému z vodcov drogového gangu, ktorý úradoval na západe Slovenska, pôvodne hrozilo minimálne dvadsať rokov.

Za členstvo v zločineckej skupine, drogy a poisťovací podvod dostal Blažíček trest osem rokov vo väznici so stredným stupňom stráženia a trest prepadnutia majetku.

K Jašterovi sa pred súdom vyjadril aj kľúčový svedok v procese so Sýkorovcami Juraj Bilík, prezývaný Čapatý. "Predával drogy. Aby sa mu nič nestalo, tak nám nosil peniaze," uviedol na súde Bilík.

Pokus o samovraždu

Tridsaťdvaročný Jašter sedel takmer dva roky vo väzbe v Leopoldove. V máji 2014 sa pre pochybenie prokurátora dostal na dva mesiace na slobodu. V roku 2013 sa v base pokúsil spáchať samovraždu. Údajne tak mal urobiť po tom, čo ho opustila priateľka.

"Súd obžalovanému uložil trest vo výmere osem rokov, trest prepadnutia majetku a ochranný dohľad na tri roky," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

Michal Blažíček v minulosti čelil obžalobe aj v prípade vraždy študenta Daniela Tupého z roku 2005. Súd ho v roku 2009 v plnej miere oslobodil. "Rozsudok v tejto veci je právoplatný a nedá sa voči nemu odvolať," dodala Kudjaková.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy