Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ďalší člen sýkorovcov priznal podiel viny na vražde podnikateľa Deáka
Zdielať na
Krimi

Ďalší člen sýkorovcov priznal podiel viny na vražde podnikateľa Deáka

BANSKÁ BYSTRICA / Pred súdom v Banskej Bystrici sa priznal ďalší člen údajnej zločineckej skupiny sýkorovcov. Martin Kováč vo štvrtok popoludní hovoril takmer dve a pol hodiny a priznal svoju vinu na vražde podnikateľa Romana Deáka.

Kováč hovoril pomaly a rozvážne. Na mnohé otázky však odpovedal vyhýbavo. Niektoré detaily udalostí spred pätnástich rokov si nepamätal, no priznal, že vrahov priviezol na miesto činu. Rodičom, ktorí sedeli v pojednávacej miestnosti, sa ospravedlnil.

"Keď počujete, že sa vám niekto ospravedlní po pätnástich rokoch, ľahké to nie je," opísala svoje pocity matka zavraždeného podnikateľa.

Obvinený Kováč hovoril aj o fungovaní zločineckej skupiny. Zisk si podľa neho delili, pričom asi polovica išla do akéhosi spoločného fondu, na nákup zbraní, áut či sledovacej techniky.

Vražda za milióny

To, že Deákovu vraždu mal objednať podnikateľ Marek Trajter, vraj počul od Petra Havašiho, ďalšieho muža, ktorý mal mať blízko k podsvetiu. V skupine sa podľa neho hovorilo aj o sume dvadsať miliónov korún. Neskôr povedal, že peniaze s vraždou nesúviseli.

"Priznal vinu, ale tá časť týkajúca sa nášho mandanta je nejasná a nepresvedčivá," vyjadrila sa po Kováčovom priznaní Trajterova obhajkyňa.

Zo skupiny sa podľa Kováča jednoducho odísť nedalo. Hovoril o tom, že tých, ktorí vedeli príliš veľa, plánovali odstrániť. Mal byť medzi nimi aj Jozef Roháč. Ten bol podľa neho akoby samostatnou jednotkou v skupine.

Maratón výsluchov bude pokračovať ďalším dňom už v utorok na budúci týždeň. 

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy