Jasno
22°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Muž rozštvrtil manželku, do väzby nejde
Zdielať na

Muž rozštvrtil manželku, do väzby nejde

VARŠAVA / Päťdesiatpäťročný Andrej, ktorý trpí schizofréniou, zabil svoju manželku, následne jej telo rozštvrtil a uložil do svojho auta. Tam ho počas nákupov našla jeho matka.

Mŕtvolu objavila sedemdesiatpäťročná Helena z poľského mesta Bielawa. Keď chcela vložiť tovar do vozidla svojho syna, zistila, že v kufri auta sa nachádza rozštvrtené telo jej nevesty."Žena s hrôzou zistila, že v balíčkoch je torzo tela," potvrdila hovorkyňa polície Anna Zbroja.

Svokra obete počas policajného výsluchu za pravdepodobného vraha označila svojho syna. Päťdesiatosemročná Grazina sa s ním vraj chcela rozviesť. Policajti chytili muža doma. K brutálnej vražde sa priznal.

"Muž surovo zabil svoju manželku, pravdepodobne tupým predmetom. Opísal aj spôsob, ako sa chcel zbaviť tela,"
pokračuje hovorkyňa polície.

Pod dohľadom psychiatra

Policajti ale trestné stíhanie proti Andrejovi museli prerušiť. Ten trpí schizofréniou a momentálne je pod dohľadom psychiatra.

"Muža sme zadržali. V tejto chvíli je v nemocnici na psychiatrických vyšetreniach," informovala Zbroja.

"Prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie obvineného Andreja. Žiadali sme dočasné vzatie do väzby na tri mesiace. Návrh súd zamietol," píše sa vo vyhlásení okresnej prokuratúry v Bielawe.

Päťdesiatpäťročný Andrej - bývalý baník na invalidnom dôchodku - má  začínajúce štádium schizofrénie. V prípade, že ho lekári uznajú za nesvojprávneho, väzeniu sa tak zrejme vyhne. V opačnom prípade by za mrežami skončil zrejme až do konca života.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy