Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Za vraždu Kubašiaka padol verdikt, podnikateľ Šajgal dostal osem rokov
Zdielať na

Za vraždu Kubašiaka padol verdikt, podnikateľ Šajgal dostal osem rokov

BANSKÁ BYSTRICA / Igor Šajgal si mal objednať lúpežný prepad v dome bývalého spoločníka, odkiaľ mali ukradnúť dokumenty. Skončilo sa to ale brutálnou popravou. Vo vedľajšej izbe pritom ležala zviazaná manželka a ich vtedy malá dcéra. Bývalý obchodný partner zavraždeného Jána Kubašiaka z Polomky dostal vo štvrtok osemročný trest.

Rozsudok Šajgala poriadne nahneval. Napriek sporom o majetok v spoločných firmách vraj neurobil nič zlé. Na adresu vdovy si ale urážky neodpustil.

"Rozhodli peniaze, ktoré dala Mara Petlušovi! S vrahom svojho muža si týka," kričal odsúdený.

"Nemám k tomu čo povedať," povedala na svoju obhajobu vdova Mária Sihelská.

V prípade bola kľúčová práve výpoveď Kubašiakovho vraha Róberta Petluša, ktorý vypovedal priamo na súde v Banskej Bystrici. Po ôsmich rokoch prvýkrát priznal, že si ho na krádež dokumentov najal práve horehronský podnikateľ Šajgal.

Za jeho rozhodnutie prehovoriť môže vraj to, že sa oňho nikto nepostaral, hoci mu za akciu sľúbili dva milióny slovenských korún (vyše 66 tisíc eur).

Na základe Petlušovej výpovede sa preukázala objednávka prepadu a vyhrážanie sa podnikateľovej rodine. Na objednávku vraždy ale chýbali dôkazy.

"Nedošlo k takému konaniu, ktoré by sa dalo kvalifikovať ako objednávku úkladnej vraždy," uviedol prokurátor.

"Ja som presvedčená, že to bol on. Tie dôkazy sú bohužiaľ také, aké sú," povedala vdova.

Osem rokov za mrežami

Sudca vymeral Šajgaloovi osemročný trest a navyše 35 tisícový peňažný trest. Obhajoba sa ale odvolala.

Rozhodovať o definitívnom verdikte bude krajský súd. "Bola by som rada, keby sa to už celé skončilo," skonštatovala vdova.

Jána Kubašiaka brutálne popravili v jeho dome v Polomke pred ôsmimi rokmi. Manželka a dcéra obete v tom čase ležali zviazané v druhej izbe. Okrem expolicajta Petluša, ktorý dostal 25-ročný trest, boli odsúdení aj jeho dvaja komplici, no po odpykaní trestu sa medzičasom obaja dostali na slobodu.

Po ôsmich rokoch si verdikt súdu vypočul bývalý spoločník Kubašiaka Igor Šajgal:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy