Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súd oslobodil Petlušovho otca
Zdielať na

Súd oslobodil Petlušovho otca

Emil Petluš mal podľa obvinenia napomáhať synovi pri úteku po zavraždení podnikateľa Kubašiaka

Podľa sudcu dôkazy, ktoré pred súdom preukázali svedkovia a znalci, nepreukázali, že skutky, ktoré mal obvinený spáchať, sú trestnými činmi. Prokurátor už na mieste avizoval, že sa odvolá.

Obžaloba kládla obvinenému za vinu, že v novembri 2006 pri úteku pred spravodlivosťou pomáhal svojmu synovi. Polícia ho totiž zadržala krátko po Kubašiakovej vražde v obci Píla v okrese Žarnovica. Pri prehliadke v jeho aute našli okrem peňazí, oblečenia a iných vecí aj občiansky a vodičský preukaz jeho syna Róberta a takisto hlaveň do samonabíjacej pištole, ktorá mala byť použitá pri vražde v Polomke.

Súd dnes vypočul troch policajtov, ktorí boli v novembri 2006 pri zadržaní Emila Petluša neďaleko obce Píla. Väčšinou sa však už nepamätali na detaily zadržania. Jeden z nich ale potvrdil, že sa u neho našla hlaveň zo strelnej zbrane.

Súd už na predchádzajúcich pojednávaniach vypočul znalca na zbrane a tiež policajta, ktorý bol pri zadržaní obvineného. Manželka a nevesta obvineného vypovedať odmietli.

Na pojednávaní, ktoré sa konalo 13. apríla vo väznici v Banskej Bystrici, súd vypočul aj Róberta Petluša a tiež Juraja Roszíka, ktorý mal byť pri vražde podnikateľa Petlušovým komplicom, neskôr však vystupoval v úlohe hlavného svedka. Obaja si vo banskobystrickom väzení odpykávajú svoje tresty.

Prokurátor v záverečnej reči poukázal na úmysel Emila Petluša pomôcť synovi zahladiť stopy, pričom mu mal zadovážiť aj časť zbrane. Požadoval pre neho trest v dolnej hranici trestnej sadzby. V prípade dokázania viny mu hrozil trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Petlušov obhajca, naopak, tvrdil, že nebol zaistený ani jeden dôkaz, ktorý by potvrdil, že obvinený konal úmyselne. Svojho klienta žiadal preto oslobodiť v plnom rozsahu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy