Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Expolicajt je namočený v afére s nelegálnymi zbraňami
Zdielať na

Expolicajt je namočený v afére s nelegálnymi zbraňami

KALNÁ ROZTOKA / Humenský prokurátor má v rukách návrh na podanie obžaloby na dvoch bratrancov pre zločin nedovoleného ozbrojovania. Kriminalisti zaistili samopal s tlmičom a tiež granáty. Tie síce boli v dome u Miroslava, ale s biologickou stopou obvineného Jána. Ten si navyše kedysi obliekal uniformu ako hraničný policajt.

Humenskí kriminalisti tu urobili domovú prehliadku ešte v lete minulého roku. Ich podozrenia sa potvrdili. Našli množstvo nelegálne držaných zbraní a streliva. Polícia nekonkretizovala, komu munícia patrí, ani či mal majiteľ na držbu legálne povolenie.

Škorpión a granáty

Kriminalisti však zaistili aj také zbrane, na držbu ktorých sa povolenie nevydáva. "Polícia pri domovej prehliadke v obci Kalná Roztoka zaistila samopal s tlmičom, krátku strelnú zbraň so zásobníkom, náboje a granáty," povedala hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Podľa nášho zdroja išlo o samopal typu škorpión a granáty juhoslovanského pôvodu. "Granát sa nemôže používať v žiadnom prípade, je to nelegálne, je to hromadná zbraň sa dá povedať," povedal odborník na zbrane a strelivo Peter Vysočanský.

Okresný prokurátor

Z nedovoleného ozbrojovania polícia obvinila 39-ročného Miroslava a 53-ročného Jána, bývalého hraničného policajta. "Môžem potvrdiť, že Ján G. už dlhšiu dobu nie je príslušníkom policajného zboru," tvrdí hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Agnesa Kopernická.

"V oboch prípadoch nedovoleného ozbrojovania bolo vyšetrovanie ukončené návrhom na podanie obžaloby," tvrdí Migaľová. Spis má na stole okresný prokurátor. Buď sa s ním obvinení dohodnú na vine a treste, ale obžaloba skončí na súde. Muží sú v tom až po uši. Podľa nášho zdroja síce policajti našli muníciu v dome u Miroslava, no s biologickým stopou obvineného Jána.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy