Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dvaja bitkári z trolejbusu na súd počkajú za mrežami, jedného prepustili
Zdielať na
Krimi

Dvaja bitkári z trolejbusu na súd počkajú za mrežami, jedného prepustili

PREŠOV / Jeden z trojice mladíkov, ktorí útočili v prešovskom trolejbuse, je už na slobode. Pomohlo mu to, čo by asi málokto čakal. V škole je vraj vzorným žiakom. O osude ďalších dvoch v piatok popoludní rozhodoval sudca Okresného súdu.

Mladíkov na súd priviezla policajná eskorta presne o jednej popoludní. Kým jeden si zakrýval tvár, druhý sa už neskrýval a prejavil ľútosť. "Ľutujem to," povedal.

Po agresívnom útoku v trolejbuse to vyzeralo ako by si sypal popol na hlavu. Jeho kumpán známy z videa v hnedej bunde svoj temperament dokazoval aj na súde. Obaja neboli v minulosti trestne stíhaní, ale o priestupkoch už čo to vedia. Prokuratúra si ich preklepla.

"Medzi dôvody podania návrhu vzatia oboch obvinených do väzby bola aj tá skutočnosť, že boli v minulosti viackrát riešení za protispoločenské konanie. To vykazovalo znaky priestupkov," uviedol hovorca prešovskej prokuratúry Marián Spišák.

Počkajú si za mrežami

Zo súdu odchádzali obaja mladíci opäť v putách. Sudca rozhodol, že na spravodlivosť budú čakať za mrežami. "Okresný súd Prešov vzal oboch obvinených do väzby kvôli dôvodnej obave, že budú pokračovať v páchaní trestnej činnosti," uviedol hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák. 

V prípade prepusteného mladíka prokurátorka ani väzbu nežiadala. Vzrastom najmenší z trojice je napríklad podľa školy inak vzorným žiakom. "Skúmaním jeho osoby bolo zistené, že menovaný pravidelne chodí do školy aj v mieste bydliska je hodnotený kladne," uviedol Spišák.

Tretieho z partie, ktorého prepustili budú stíhať na slobode. Na svoje vyčíňanie v trolejbuse budú ešte dlho spomínať. Všetkým trom hrozia až tri roky za mrežami.

Pozrite si priložené video:

AUTENTICKÝ ZÁZNAM ÚTOKU NÁJDETE TU: Mladíci v trolejbuse surovo zmlátili muža (40)

Zaangažoval sa aj generálny prokurátor

Útok na muža v prešovskom trolejbuse pobúril verejnosť. Potom ako sa mladíci po incidente dostali na slobodu, zasiahol aj generálny rpokurátor Jaromír Čižnár.

"Jaromír Čižnár vydal pokyn na preskúmanie postupu prokurátorky ako aj preskúmanie dôvodu väzby u podozrivých," uviedla v stredu hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy