Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mojsejová verzus Versace. Spor o peniaze pokračuje
Zdielať na
Krimi

Mojsejová verzus Versace. Spor o peniaze pokračuje

KOŠICE / Bývalí kamaráti Nora Mojsejová a František Kabrheľ známy ako Versače sa v stredu opäť stretli na súde. Versače totiž trvá na tom, že podnikateľke v roku 2008 požičal takmer 26 miliónov slovenských korún (vyše 863 tisíc eur). Mojsejová oponuje, že v deň údajného odovzdania peňazí ani nebola v Košiciach.

Svedkovia na súde potvrdili, že Versačemu peniaze dali. Na pôžičku pre Mojsejovú sa malo poskladať až päť ľudí.

Pred senátom vypovedali Versačeho dvaja priatelia. Prvý z nich mu mal na pôžičku prispieť tromi miliónmi slovenských korún (vyše 99 tisíc eur) a osobne pri odovzdávaní mal byť.

"Prišli sme na Čermeľ, kde mala obžalovaná kanceláriu, kde v podstate prebehlo odovzdanie peňazí. Mu sľubovala, že mu to vráti. Nebudem si pýtať peniaze naspäť, keď viem, že mu ich nevrátila," vravel svedok.

"Nie je to tak. 30. decembra sme na Čermeli neboli. Ani žiadnu tašku s 25 miliónmi 700 tisíc ste mi nedali," oponovala na súde Nora.

K pôžičke sa vyjadril i druhý svedok. Ten mal poskytnúť až osem miliónov korún (vyše 265 tisíc eur).

"Kabrheľ ma kontaktoval v novembri 2008. Chcel požičať peniaze a tie následne požičať obžalovanej," vravel druhý svedok.

Ďalší svedkovia

Pôvodne žiadal až 50 miliónov (viac ako 1,6 milióna eur). Svedok priznal, že to nebola prvá takáto poôžička. Navyše nemal dôvod nedôverovať, pretože boli s Norou priateľmi.

"Mne je to až trápne tu sedieť. Je to absurdné, proste fraška," zneli slová svedka v súdnej sieni.

Senát pojednávanie predpoludním prerušil. Mojsejová údajne musel ísť k lekárovi. Popoludní vypovedal Kabrheľ. Podnikateľka ale prítomná nebola.

Na programe je výsluch ďalších svedkov. Tí by mali vypovedať 4. marca.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy