Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Úspešná akcia slovenskej polície. Rozbila gang obchodníkov s drogami
Zdielať na

Úspešná akcia slovenskej polície. Rozbila gang obchodníkov s drogami

NITRA/TRNAVA / Polícia pre obchodovanie s drogami zadržala štyroch mladíkov, ktorí predávali narkotiká v Nitrianskom a Trnavskom kraji. Mali využívať aj takzvané mŕtve schránky, ako agenti v špionážnych filmoch.

Kvarteto je krycí názov protidrogovej policajnej akcie, ktorú Národná kriminálna agentúra zrealizovala na členov organizovanej skupiny. Počas nej zadržali štyroch mladíkov vo veku 21  až 29 rokov.

Dvaja zadržaní pochádzali z Váhoviec - 24 ročný Tomáš a 26 ročný Peter. K ním patrili ešte 21 ročný Mário z Tvrdošoviec a najstarší z partie 29 ročný Attila z Nových Zámkov. Na obchodovanie s drogami využívali takzvané mŕtve schránky.

Niekoľkomesačná akcia

Policajtov však neoklamali. Tí ich sledovali od februára tohoto roku. O necelé dva mesiace, v apríli, už prebiehalo trestné konanie. A teraz ich na základe dôkazov zadržali a obvinili.

Pozrite si reportáž zo zásahu polície:


Organizovaná skupina pôsobila na území Nitrianskeho a Trnavského kraja. Počas akcie bolo nasadených 40 policajtov. Pri domových prehliadkach v Šali, Nových Zámkoch, Tvrdošíne, Trnave, Seredi a Váhovciach zaistili okrem finančnej hotovosti aj drogy. Podľa obyvateľov jednej z obcí, bolo len otázkou času, kedy ich chytia.

Trestu však už neujdu. "Nakoľko išlo, podľa vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry, o závažnejší spôsob konania, hrozí obvineným v prípade dokázania viny za drogovú trestnú činnosť trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Všetci štyria obvinení sú už v tejto chvíli vo väzbe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy