Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Trenčianski policajti zadržali dílera. Mesto zásoboval mesiace
Zdielať na

Trenčianski policajti zadržali dílera. Mesto zásoboval mesiace

TRENČÍN / Policajti v kuklách, po zuby ozbrojení PMJ-čkári a muž v putách - takto to vyzeralo na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh. Muži zákona zadržali Mareka z okresu Prievidza. Prišiel tam predávať drogy. Hneď ako uvidel hliadku, drogy, ktoré mal so sebou, odhodil na zem.

Drogový díler okamžite skončil v putách. Ten tam prišiel z Diviak nad Nitricou s cieľom predávať drogy. Plány mu prekazili policajti.  

Tamojších narkomanov zásoboval pervitínom niekoľko mesiacov. Trenčianski kriminalisti o ňom vedeli. Počkali si, kým príde s novým tovarom.

"Zadržaný muž u seba prechovával bielu kryštalickú látku v zatavenej striekačke," informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Kvalitná droga

Len čo muž uvidel policajné autá, striekačku odhodil na zem a tváril sa nenápadne. To mu nepomohlo.

"Tridsaťsedemročný Marek z Diviak nad Nitricou bol podrobený dôkladnej prehliadke. Policajti skontrolovali aj auto, v ktorom sa viezol," potvrdila Antalová.

Policajti drogy zaistili a poslali na expertízu. Zadržaný muž skončil v policajnej cele. O niekoľko hodín neskôr ho sudkyňa vzala do väzby.

Vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti. Hrozí mu trest od troch do desiatich rokov.

Policajní experti medzičasom látku preskúmali. Zistili, že ide o veľmi kvalitnú drogu. "Expertíza potvrdila, že zadržaný materiál je matamfetamín, z ktorého množstva by sa dalo vyrobiť minimálne sedemdesiat obvykle jednorázových dávok," vysvetlila Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy