Jasno
11°
Bratislava
Rodina týrala Kristiána dlhé tri roky, za mrežami pobudnú osem
Zdielať na

Rodina týrala Kristiána dlhé tri roky, za mrežami pobudnú osem

TRENČÍN / Len deväťročný Kristián doma prežíval peklo. Zamykali mu toaletu, močiť musel z okna. Uväzovali ho reťazou o radiátor a tiež surovo bili. Týral ho starý otec a Kristiánova vlastná matka. Trpel viac ako tri roky.

Dieťa zachránili policajti, ktorí podali na tyranov trestné oznámenie. Po niekoľkých súdnych sporoch vyniesol Krajský súd v Trenčíne definitívny verdikt. Obaja budú za mrežami najbližších osem rokov.

"Svojho vnuka bil starý otec knihami, elektrickou šnúrou, varechou a keď spadol, tak mu nohami stúpal po chrbte," opisuje Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Peklo malého Kristiána začalo, keď mal len tri a pol roka. Denne bolo spoza dverí počuť detský plač a volanie o pomoc. Tyrani však zľutovania nemali.

"Najmenej trinásťkrát mu zväzoval ruky reťazou za chrbtom a priväzoval k radiátoru a k stoličke, pričom chlapca neodviazal ani keď plakala  kričal od bolesti," dodal Tarabus.

Tri roky trápenia

Trápenie bezbranného dieťaťa sa skončilo po vyše troch rokoch. Úrady ho matke odobrali.

"Keď mi ho úrady zverili do starostlivosti, bol v hroznom stave. V noci nespával, budil sa, kričal, triasol sa," spomína Kristiánova stará mama Anna.

Súd rozhodol, že za svoje tyranstvo si odsedia osem rokov. To sa im nepozdávalo, preto sa odvolali, no ich žiadosť zamietli.

Ani jeden z nich si rozsudok nevypočul. Súd na nich vydal zatykač.

Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy