Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Nathana (3) našli v noci v aute, býval tam niekoľko dní
Zdielať na

Nathana (3) našli v noci v aute, býval tam niekoľko dní

TRNAVA / Trnavskí policajti našli v nepojazdnom zaparkovanom aute trojročného chlapca. Sedel v autosedačke prikrytý bundou a spal. V aute mal žiť niekoľko dní s matkou a psom. Trojročný Nathan skončil v nemocnici, matka na polícii.

Nathana našli policajti okolo jedenástej počas hliadky na trnavskom sídlisku na Nerudovej ulici. Z jedného z áut počuli štekanie psa. Vo Fiate s talianskymi evidenčnými číslami našli okrem psa aj malého chlapca.

"Snažili sme sa dieťa zobudiť, vôbec nereagovalo. Klopali sme na okno, triasli sme aj s autom," hovorí zasahujúci policajt Tomáš Hutár.

Strážil ho pes

Dieťa sedelo v zaparkovanom aute v autosedačke a strážil ho pes. Keď ho policajti chceli otvoriť ihneď k nim dobehla žena a tvrdila, že je dieťa jej. 

"Matka počula, ako sme sa chceli dostať do vozidla, začala spoza panelákov kričať, že to je jej auto, necho ho nerozbíjame. Tak sme ju počkali a ona ho potom otvorila," hovorí zasahujúci policajt Peter Rendek.

Natanovi sa nič nestalo. Matka tvrdila, že si potrebovala na chvíľu odbehnúť a zohnať pomoc, pretože mala na prednom kolese defekt.

Policajti privolali na miesto aj záchranárov. Tí trojročného chlapca prezreli a previezli ho do trnavskej nemocnice, kde je na pozorovaní. "Bol pri vedomí a bez viditeľných vonkajších poranení," uviedol hovorca operačného strediska zdravotnej záchrannej služby Boris Chmel.

"Nezistili sa žiadne zdravotné komplikácie, ale v nemocnici zostáva pre sociálne dôvody," uviedol hovorca trnavskej fakultnej nemocnice Matúš Stračiak.

V aute niekoľko dní

Nathanova matka strávila noc na policajnej stanici, kde pri výsluchu povedala, že so synom a psom bývajú v aute už niekoľko dní. O žene sociálni pracovníci nič nevedeli, pretože dlhodobo žila v zahraničí.

Po oznámení polície sa budú prípadom zaoberať. Prečo matka žila v aute a tak mohla ohroziť svoje dieťa nikto zatiaľ nevie. Podľa polície je žena podozrivá z prečinu odloženia dieťaťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy