Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dieťa (2) nechali rodičia v aute, zasahovali policajti
Zdielať na

Dieťa (2) nechali rodičia v aute, zasahovali policajti

CZORKOW / Obrovská nezodpovednosť rodičov takmer pripravila o život dvojročné dieťa. Zatiaľ, čo sa oni vybrali s väčšími deťmi na pizzu, malé dievčatko zostalo zamknuté v aute len s pootvoreným okienkom.

Prípad sa odohral vo veľkopoľskom Czorkowe. Rodičia malého dieťaťa sa spolu so svojimi dvoma deťmi vybrali do reštaurácie. Na dvojročné dieťa v aute pritom akoby zabudli. Všimol si ho až strážnik parkoviska. Ten na miesto privolal políciu.

Prehriaty organizmus

Policajti dorazili na parkovisko počas niekoľkých minút. Na aute, v ktorom bolo uväznené dvojročné dievčatko, museli vybiť okno. "Policajti dieťa zachránili. Na miesto prišli záchranári a lekár konštatoval, že došlo k prehriatiu organizmu," informuje vyšetrovateľka Elzbieta Znachowska.

Dieťa má pritom pri veľkých vonkajších teplotách na prežitie naozaj iba pár minút. Samé sa z auta dostať nedokáže a sily mu rýchlo ubúdajú. "Dieťa sa spočiatku snaží plakať, no po niekoľkých minútach stráca vedomie a najväčšie utrpenie prežíva už v bezvedomí," myslí si hovorkyňa polície Katarzyna Padlo.

Mimo ohrozenia

V tomto prípade malo dievčatko obrovské šťastie. Policajti ho dostali z auta včas. Stačilo iba pár minút neskôr a mohlo to mať oveľa tragickejšie následky.  "Dvojročné dieťa je momentálne v ťažkom stave, ale stabilizované a mimo ohrozenia života," tvrdí hovorca nemocnice.

Oboch rodičov policajti po vypočutí prepustili. Prípadom sa bude zaoberať rodinný súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy