Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Adamko (2) mal teplotu 12 stupňov Celzia, odišiel bosý a v pyžamku
Zdielať na

Adamko (2) mal teplotu 12 stupňov Celzia, odišiel bosý a v pyžamku

KRAKOV / Poľskí lekári sa pokúšajú o zázrak. Do nemocnice v nedeľu priviezli iba dvojročného chlapca, ktorého telesná teplota klesla na necelých dvanásť stupňov. Dieťa sa stratilo z dohľadu starej mamy a následne niekoľko hodín blúdilo vonku iba v nočnej košieľke. Jeho stav je naďalej veľmi vážny.

Lekári z detskej fakultnej nemocnice intenzívne bojujú o život iba dvojročného chlapčeka. Toho priviezli záchranári do nemocnice v nedeľu v priebehu dňa. Bol ťažko podchladený – teplota jeho tela dosahovala iba dvanásť stupňov.

Podľa našich informácií by mal byť jeho stav už stabilizovaný. Lekári ho ale naďalej označujú za veľmi ťažký a považujú zázrak, že dieťa vôbec žije.

Zdôrazňujú, že zatiaľ najnižšia teplota, pri ktorej sa podarilo človeka zachrániť, bola 13,7 stupňa. Podľa televízie TVN24 sa už lekárom podarilo zvýšiť telesnú teplotu chlapčeka z 12 na 27 stupňov.

Pozrite si reportáž priamo z Krakova:

V bezvedomí pri potoku

Chlapček sa do takéhoto kritického stavu dostal po tom, ako ho stará mama uložila spať a sama si ľahla odpočívať. Dieťaťu sa podarilo dostať z domu a následne niekoľko hodín blúdilo po okolí, dokonca malo spadnúť do potoka.

Políciu zalarmovali jeho rodičia, ktorí sa medzitým vrátili domov. Chlapčeka hľadal i vrtuľník. Našli ho v bezvedomí ležať pri potoku. Jeden z policajtov ho odniesol do najbližšieho domu, kde začal s oživovaním. 

Následne ho záchranári previezli do nemocnice, kde bojujú o jeho život. 

Najčítanejšie správy