Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Opitých za volantom pribúda, nezastavia ich ani vysoké tresty
Zdielať na

Opitých za volantom pribúda, nezastavia ich ani vysoké tresty

TRENČÍN / Po slovenských cestách jazdí stále viac opitých vodičov. V centre Trenčína havaroval v stredu dvadsaťdvaročný mladík z Detvy, ktorému v dychu namerali viac ako dve promile. Vinníkov niekedy nezastrašia ani vyššie tresty.

Policajti sa s opitými vodičmi stretávajú v Trenčianskom kraji denne. Stáva sa, že nafúkajú takmer vždy nad jedno promile alkoholu. Podľa hovorkyne polície Eleny Antalovej zaznamenali v uplynulom týždni alkohol v dychu až 23 vodičom.

Primárka psychiatrického oddelenia Bojnickej nemocnice Darina Hrabovská len potvrdila, čo je všeobecne známe. Slováci majú dlhodobo problémy s pitím.

Pätnásť odsúdených denne

Okrem mužov si za volant pod vplyvom alkoholu sadajú aj ženy. Jedna z vodičiek mala v dychu 2,7 promile. V aute viezla aj svojho sedemročného syna.

V priebehu prvého polroka bolo odsúdených viac ako 2650 osôb, ktorí jazdili pod vplyvom návykových látok. Do väzenia putovalo 80 vodičov.

Takmer 1400 z nich dostalo podmienečný trest odňatia slobody. Každý deň je tak v priemere odsúdených za alkohol 15 vodičov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Každý a jeden, ktorý nafúka, musí absolvovať psychiatrické vyšetrenie. Ak sa závislosť potvrdí, správa sa posiela na dopravný inšpektorát a daná osoba ide k psychológovi za účelom psychologického poradenstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy