Polojasno
21°
Bratislava
Za nehodu kamiónu môže alkohol, vodič bol opitý!
Zdielať na

Za nehodu kamiónu môže alkohol, vodič bol opitý!

ŠAŠTÍN STRÁŽE / Kamión plne naložený pieskom, úzka cesta bez krajnice a opitý vodič. Táto kombinácia sa skončila nehodou za Šaštínom Strážami. Zo zdemolovanej kabíny vyšiel vodič len s ľahkým zranením, no s vážnymi problémami so zákonom.

Štyridsaťdvaročný profesionálny vodič prešiel len niekoľko stoviek metrov, potom v miernej zákrute nezvládol riadenie a zišiel z cesty. S niekoľkotonovým nákladom piesku sa prevrátil do priekopy.

Podľa našich informácií vodič pil zrejme preto, lebo si myslel, že šoférovať bude až na druhý deň ráno.

Po náklad totiž prišiel v utorok podvečer. Piesok mu však stihli hneď aj naložiť. Z nepochopiteľných príčin teda vyrazil na cestu. Zrejme nadlho poslednú v jeho kariére profesionálneho vodiča.

Prísnejší trest

"Policajti mu zadržali vodičský preukaz a uložili zákaz šoférovať," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová. Okrem toho už vyšetrovateľka vodiča obvinila z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Nehrozí mu však iba jednoročné väzenie, ale ako profesionálnemu vodičovi ešte prísnejší trest. "Dva až päť rokov," tvrdí Linkešová.

Kamión v priekope narazil do betónového múrika a do stromu. Bolo obrovským šťastím, že v kabíne nesedel aj spolujazdec. Práve táto časť bola totiž úplne zdemolovaná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy