Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragédia po opekačke. Tomáš (†25) v aute nemal byť
Zdielať na

Tragédia po opekačke. Tomáš (†25) v aute nemal byť

ČADCA / Sobotňajšia noc sa pre skupinu kamarátov z obce Radôstka na Kysuciach skončila tragédiou. Chlapci pod vrchom Černatín opekali. Na ceste do dediny však dvadsaťjedenročný Ľubo šoférovanie terénneho auta pravdepodobne nezvládol. Jeho spolujazdec Tomáš zomrel v prevrátenom vozidle.

Tragédiu pod vrchom Černatín bude pripomínať kríž, ktorí tam priniesli Tomášovi priatelia. "Je mi z toho smutno, bol to dobrý chlapec," hovorí jeden z obyvateľov obce, kde Tomáš býval.

Štyria chlapci sa zrejme po opekačke chceli dostať naspäť do dediny. Za volant si sadol dvadsaťjedenročný Ľubo. Keď schádzali lesnou cestou, zelené Mitsubishi sa prevrátilo. Z auta okrem Tomáša vyšli všetci takmer bez škrabanca. Na miesto prišli hasiči. "Približne tri kilometre išli hasiči v ťažkom teréne po traktorovej zvažnici," informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru Miroslava Ondrichová.

Mladý muž bol v bezvedomí, okamžite ho začali oživovať. V osudný večer však Tomáš vôbec nemusel byť na opekačke. Dobrovoľní hasiči ešte na poslednú chvíľu zháňali jedného chlapa do súťažného družstva.

Lepší program

Veliteľ hasičov vraj Tomáša prosil, aby s nimi išiel na nočnú hasičskú súťaž do Podvysokej, Tomáš mu ale povedal, že tentokrát má lepší program.

Policajti túto tragédiu aj napriek tomu, že šofér mal v krvi viac ako jedno promile alkoholu neriešia ako dopravnú nehodu, keďže sa stala v lese.
"Vyšetrovateľ okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci začal trestné stíhanie vo veci zločinu usmrtenia," povedala krajská policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová.

S Tomášom sa v Radôstke poslednýkrát rozlúčia v stredu na pravé poludnie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy